maia ziua 5 seara 02

Cadou pentru voi – maiaua mea noua

Daca ati urmarit postul acesta, stiti ca am facut o maia noua, ca sa pot face poze si sa va pun la dispozitie informatii detaliate despre tot procesul. Timp de 5 zile m-am jucat cu apa cu faina, iar in final am fost recompensata cu o drojdie salbatica, numita maia, sourdough, wild yeast, levain, sauerteig. O maia tanara, sanatoasa, curata, aromata, facuta cu tot dragul, special pentru voi.
Experimentul meu a reusit, dar din pacate, eu nu am nevoie de produsul final. Am o maia, imi e suficienta, a ingriji inca una in plus nu mi-e la indemana, pentru ca nu as avea cand sa o folosesc. Dar mi-ar parea rau sa ramana la stadiul de experiment si sa o arunc nepasatoare, avand in vedere ca unii dau bani aceasta drojdie salbatica, altii intampina probleme si nu reusesc sa isi faca una nici dupa cateva incercari.
Asa ca propunerea mea este sa v-o ofer cadou. Daca cei care cititi aceste randuri, considerati ca va este folositoare, v-o daruiesc cu toata bucuria. Chiar daca nu ati facut paine niciodata, dar vreti sa incercati, dar va sperie gandul de a face o maia, e cea mai buna ocazie sa ii dati o sansa; daca ati cochetat cu ideea pana acum, dar din diferite motive ati amanat momentul, lucrurile pot fi simple pentru voi, primiti de la mine acest cadou si faceti paine imediat. Daca aveti grija de ea, o veti putea folosi multi multi ani de zile.
Singura conditie este sa fiti din Timisoara, sa veniti in Timisoara, sau sa aveti posibilitatea de a o prelua prin cineva care trece prin oras. (Din pacate curieratul rapid nu transporta alimente, iar prin posta romana mi se pare complicat de trimis, e totusi un produs “viu” care respira si trebuie sa ajunga la destinatie in maxim 24 de ore – dar daca aveti alte idei cum as putea trimite in tara, va ascult).
Ce trebuie sa faceti? Doar sa lasati un comentariu si sa mentionati ca vreti aceasta maia. Nu exista o limita, nu exista castigatori sau perdanti, oricine doreste va primi o cantitate suficienta. Perioada in care puteti sa va inscrieti este pana duminica seara, 19 iunie. Dupa aceasta data, o voi imparti celor care au cerut, sau … daca nu… asta e, viata de maia poate fi uneori scurta.