Cotlet de porc la cuptor – Grilled Pork Loin

Friptura de cotlet cu os la cuptor

cotlet de porc 00 Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork LoinDupa atatea posturi cu germeni, muguri, bruschete etc, mi-era teama ca veti crede despre mine ca sunt vegetariana. Nu ca ar fi ceva rau in asta. Nu. Imi plac salatele si mancarea simpla si sanatoasa, legumele si uleiul de masline, dar adevarul e ca imi place si carnea si nu m-am gandit niciodata sa renunt la ea, sau sa o inlocuiesc cu altceva… nici chiar cand analizele au aratat ca am colesterolul mai mare decat normal. Oamenii observa ca sunt slaba si se mira cand vad ca mananc carne, dar sincer, nu am inteles niciodata asociatia “consum carne = om gras”. Carnea contine in primul rand proteine, iar carnea slaba are putine lipide. It’s a win-win. Dupa ce ani de zile am ocolit carnea de porc, intr-o zi am devenit mai desteapta si am incetat sa o resping (nu vreau sa fac din acest post povestea vietii mele, asa ca nu o sa va povestesc ce s-a intamplat de m-am “desteptat” peste noapte). Un cotlet sau un muschiulet de porc are tot atatea calorii ca si pieptul de pui, asa ca, din cand in cand e binevenita o friptura de porc, suculenta si savuroasa. Iar aceasta pe care am facut-o astazi, e asa de simpla, incat nu merita o reteta. In schimb merita sa o povestesc, pentru ca a fost cu adevarat delicioasa.
cotlet de porc 01 Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork LoinAm inceput prin a face o paine, dar etapa asta, bineinteles ca nu e obligatorie pentru reusita unei fripturi, insa nu stiti ce pierdeti daca o sariti. Asadar, aveam cuptorul incins, si carnea scoasa din frigider cam cu 1h:30min inainte. Astea sunt deja etape obligatorii.
friptura de porc Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork LoinMetoda:
- Cuptor incins, carnea la temperatura camerei. Carnea spalata, tamponata bine cu servete de bucatarie si condimentata pe toate partile: sare, piper negru, piper verde, coriandru, cardamon (eu am o rasnita cu un amestec din aceste ultime 4 ingrediente si le-am folosit destul de generos). As fi pus si boia, dar am cumparat din greseala boia iute in loc de dulce, asa ca am omis-o.
- Se inteapa carnea cu cutitul la partea superioara si se baga fortat cativa catei de usturoi, se unge vasul de yena cu ulei, se stropeste si carnea cu ulei de masline si cam asta e tot.
- Se scoate painea din cuptor, daca e cazul.
- Se asaza vasul de yena pe piatra fierbinte si se uita in cuptor aproximativ o ora. Se opreste focul in cuptor cand temperatura interioara a carnii este 63C.
- Se scoate vasul din cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu, si se lasa asa inca vreo 5-10 minute. In timpul acesta carnea se coace in continuare, iar temperatura interioara trebuie sa ajunga la 66C.
- Se taie felii si se mananca stand la povesti cu oameni dragi, iar la sfarsit se rod oasele si se ling degetele. cotlet de porc 02 Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loin
felie de friptura Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loincotlet la cuptor Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loincotlet pofta buna Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loin
Pofta buna, dragi prieteni!
PinExt Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loin
pf button Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loin
S-ar putea sa va placa si...
share save 171 16 Cotlet de porc la cuptor   Grilled Pork Loin
This entry was posted in alte cateva povestiri, fara retete - no recipes and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Cotlet de porc la cuptor – Grilled Pork Loin

  1. Monica says:

    Acum am gasit postul asta ( cautand altceva de fapt…). Foarte bine arata! cu prima ocazie vom incerca si noi. Foarte frumoase sunt si ultimile painici! ce mai, tot ce faci tu este minunat! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>