alfalfa 0

Germeni de lucerna – Alfalfa sprouts

Sunt fascinata de acesti muguri veseli, incarligati, cu frunzulitele lor verzi si micute, plini de viata si de gingasie. Imi inspira optimism si sanatate. Sunt buni, crocanti, au multe vitamine, antioxidanti si in plus arata spectaculos pe un sandwich, in salata, pe un platou de sushi sau intr-un bol cu supa crema.
I-am vazut de cumparat la supermarchet, dar pareau tare anemici si erau mult prea scumpi. Dintr-o lingurita de seminte de lucerna am obtinut cantitatea pe care o vedeti.

Ingrediente:
-seminte de lucerna
Ustensile:
-un borcan larg, transparent
-o bucata de tifon sau o panza
-un elastic
Timp necesar:
4-6 zile
in plus, rabdare si lumina.
In prima zi se spala bine semintele si se lasa 24 de ore intr-un borcan cu apa. A doua zi, se spala din nou, se scurg de apa, si se acopera partial gura borcanului cu o panza (prinsa cu elastic) lasand 1cm descoperit (in felul acesta semintele pot sa respire si nu se usuca). Se sprijina borcanul pe o farfurie, cu gura inclinata putin in jos, astfel incat surplusul de apa sa se poata scurge prin panza (acel centimetru lasat descoperit pentru aerisire va fi in partea de sus) intr-un loc luminos. O data pe zi se clatesc cu apa si se asaza la loc. Ii puteti consuma din momentul cand le-au dat frunzulitele. Se pastreaza la rece, intr-o cutie cu capac, timp de cateva zile.