pain au levain with mixed starters 05

Pain au Levain cu doua maiele – Guest post la Alison’s Trial

Pain au Levain cu doua maiele – Pain au Levain with Mixed Sourdough Starters

Cu ceva vreme in urma, am primit o invitatie de a face un guest post, pe unul din cele mai frumoase bloguri culinare scrise in limba romana, un blog foarte drag mie, care m-a captivat de la bun inceput prin simplitatea retetelor, ingeniozitatea combinatiilor de ingrediente locale, mereu proaspete si colorate. Daca nu cunoasteti deja blogul Alison’s Trials, va rog lasati la o parte orice activitate si faceti-i o vizita, pentru ca e o sursa inepuizabila de inspiratie.
Am spus da invitatiei ei intr-un strigat de bucurie, topaind prin casa si laudandu-ma in toate partile. Dupa ce a trecut momentul euforic, am inceput sa ma gandesc, cu seriozitate si emotie, ce paine pot face ca sa fiu la inaltimea asteptarilor si sa o pot oferi cu mandrie. Am facut multe paini frumoase si bune de atunci, dar in mintea si inima mea, asteptam ziua in care sa scot din cuptor painea potrivita cu care sa onorez vizita. O paine care sa completeze salatele excelente cu care Alison ne rasfata mereu privirile.
Painea potrivita s-a ivit azi, si sunt fericita sa va chem cu mine pe blogul Simonei, unde veti gasi povestea unei paini facuta cu doua maiele amestecate, o maia densa de secara, si o maia lichida din faina alba, fiecare aducand un aport distinct la gustul painii. Aceata paine este sora cu “Pain au levain”, sora mai mult cu numele, caci are o formula aparte si ingrediente diferite, ceea ce fac ca produsul final sa merite un post separat.
Iti multumesc Simona, pentru invitatia facuta, si iti aduc in dar o paine traditionala artizanala, care se distinge prin savoarea oferita de combinatia celor doua maiele diferite cu care a fost plamadita.
Trimit acest post catre Susan, pentru colectia saptamanala de paini si nu numai, pe YeastSpotting din 19 august 2011.