Black and White Wednesday- Two Sourdough Starters

Maia de secara

two starters

Am mai scris prin comentarii ca, de la o vreme incoace mentin, pe langa maiaua din faina alba, si o maia de secara. E momentul sa v-o prezint in mod oficial, cu atat mai mult cu cat o voi folosi in anumite retete. Pentru cei care iubiti painea de secara, maiaua de secara e un “must have”. Nu se poate inlocui cu maiaua alba.
Cum se face? Destul de simplu, daca ma intrebati pe mine. Sau luati din maiaua mama o bucata, si o hraniti in continuare numai cu faina de secara, sau porniti o maia de la zero, folosind doar faina de secara. Eu am ales prima varianta. Nu stiu daca e cea mai corecta, dar mie asa mi-a fost mai simplu.
Voi faceti cum vreti, dar faceti. Rapid. Pentru ca se apropie o paine cu 80% secara si veti avea nevoie de o maia sanatoasa pentru ea.

rye sourdough starter

Acest post e contributia mea pentru “Black and White Wednesday” (Ziua de Miercuri in Alb-Negru) din 19 octombrie, gazduita de Susan de la The Well-Seasoned Cook.