Thank you note, Crazy Mother Cooker

6257553269 b20da95b64 b Thank you note, Crazy Mother Cooker
    V-am pomenit zilele trecute de niste bannetoane noi. Bannetoanele mele noi. Ultima mea jucarie. Va voi povesti totul despre ele, si veti avea ocazia, de acum incolo, sa ma tot vedeti folosindu-le.
    Dar astazi nu o sa va vorbesc despre ele, insa o sa va rog ceva. Rugamintea mea, este sa lasati la o parte aceasta pagina si sa mergeti cu totii la Crazy Mother Cooker. De ce? pentru ca fara Florin, nu as fi avut nici azi bannetoanele, as fi dospit painea tot in vase improvizate, tehnica si painile mele ar fi avut de suferit si nu as fi putut sa va explic daca si de ce sunt importante bannetoanele si daca si de ce merita sa le achizitionati. Datorita lui si a insistentei lui, printr-un gest incredibil de marinimos si neasteptat, am ajuns sa posed in sfarsit niste mult ravnite bannetoane de brutar si astazi sunt un happy baker. Iar daca eu sunt un happy baker, si voi veti fi mai intai happy readers si apoi happy bakers :)
In postul urmator, voi povesti despre cele mai importante ustensile de brutarit, ce sunt fiecare, la ce se folosesc, de unde puteti sa le luati si de ce consider eu ca e important sa le aveti. Voi pregati niste link-uri utile cu metode de shaping, scoring, aburi, etc.
Dar pana atunci, haideti cu mine, va rog, toata lumea, la Crazy Mother Cooker in vizita. Daca mozzarella lui de casa nu o sa va dea pe spate, asa cum am patit-o eu acum un an, poate o sa va placa fruit cake-ul de Craciun (must try pe lista mea de anul asta!!!), lapte de pasare ca la mama acasa, rack de miel in crusta de fistic sau cu umplutura, sau zacusca cea mai buna din lume! Sau spuneti-mi voi, ce retete de acolo v-au facut cu ochiul si v-au trezit interesul?
Florin, acest post e pentru tine, si acesta e felul meu de a-ti multumi. Se pare ca bannetoanele astea sunt facute sa tina o viata. De fiecare data cand ti se pare ca auzi un “Multumesc, Florin”, si nu vei sti de unde vine, sa stii ca sunt eu, un happy baker, facand o paine, multumindu-ti.
PinExt Thank you note, Crazy Mother Cooker
pf button Thank you note, Crazy Mother Cooker
S-ar putea sa va placa si...
share save 171 16 Thank you note, Crazy Mother Cooker
This entry was posted in alte cateva povestiri and tagged , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Thank you note, Crazy Mother Cooker

  1. teodora says:

    codru,

    binenteles ca stiu de CMC:) e pe lista de vizite. intre noi fie vorba, de la el am facut prima paime. prima. din aia fara framantat.

    banetoanele arata f a b u l o s. astept cu nerabdare postul urmator!

    teo

  2. Florin says:

    my dearest baker, multumirile ti se intorc insutit, de la mine si de la toti cei care isi gasesc insipratia in ceea ce faci tu aici, asa ca vorba lui Andi Moisescu, ma inclin. :)

  3. Andreea says:

    Sa te bucuri de ele Codruta!

    Mesaj alerta pt ceilalti cititori :)
    - daca pana acum Codruta a dospit in conditii vitrege si-a iesit ce se vede, va dati seama ce urmeaza de-acum inainte!!
    Brace yourselves!! :)

    Te pup cu multa simpatie!

  4. Cino says:

    Ai grija sa nu le bagi in cuptor cum a facut un coleg nou de-al meu de le-a facut praf:))))))) noroc ca am fost pe faza si le-am scos dupa 3-4 minute…putin rumenite :))

  5. andreea says:

    Nu stiu de unde a cumparat Florin bannetoanele, eu am cautat aseara si pare-se ca shippingul spre Canada poate cauza probleme, iar pe anumite site-ul costurile sunt ridicole. Asa ca am decis sa le iau de pe ebay de la un top rated seller din China. O sa revin cu impresiile si dupa caz cu numele vanzatorului.

  6. andreea says:

    :)
    dac-ai sti de cate ori am inceput cumparatura, dar n-am dus-o pana la capat cu gandul ”chiar se justifica cheltuiala?”

    am stat o ora aseara pe tfl cautand informatii, le-am rasfoit pe toate, merci fain pt recapitulare. am rabdare sa scrii articolul, take your time :)

    deocamdata discut cu vanzatoarea pe ebay
    are id-ul grandtobuy2 si semneaza cu Michelle.
    nu-s specialista pe ebay, ezit si din cauza tarii de provenienta insa daca te uiti dupa ea pe ebay si la oferta pare f ok. O sa vad cum e si cu vama si ma decid

    pe sfbi trebuie cont cred, pt ca nu pot sa pun nimic in cos, nu am optiunea asta desi au magazin online. mai astept :)

    • codruta says:

      andreea, sa nu crezi ca postul meu vine cu o idee salvatoare. Florin le-a comandat de pe http://www.brotformen.de/ Nu e vreun mare secret. Nu stiu insa daca merita sa le iei din europa, transportul e scump. Speram sa iti fie mai utile linkurile de sus. Din ce am citit pe TFL, cam strambau din nas la calitatea bannetoanelor din China. Toti le lauda pe cele de la SFBI. vezi daca-ti este util thread-ul asta si vezi daca breadexperience livreaza in canada. Mai multe, momentan, nu stiu.

  7. andreea says:

    merci :)
    revin cand am cu ce ma lauda :)

  8. Razvan says:

    Să le foloseşti cu plăcere, Codruţa!
    Am şi eu o opinie în privinţa bannetoanelor, pe care le folosesc de puţin timp (vreo două luni).
    Sunt două, din ratan, unul oval şi unul rotund. Ambele ţin 1,5 kg de aluat, atât în specificaţiile producătorului cât şi din experienţă.
    Dacă ar fi să-mi iau din nou bannetoane, aş opta pentru trei bucăţi: două ovale de 1,5 kg şi unul rotund de 2-3 kg. Motivul ar fi coacerea. Fie coci simultan două “franzele”, fie o singură pâine rotundă, ambele nu încap neînghesuite pe piatra de 38×42 cm, iar să prelungeşti coptul după prima pâine cu încă aproape o oră (10 minute după prima pâine şi încă 45 minute coptul), mi se pare o risipă de timp şi energie (la propriu şi figurat, mai ales la un cuptor electric care are vreo 3,2 KW).
    Cam asta este viziune mea despre aspectul practic al subiectului dezbătut aici. Sper ca măcar să ajute pe cineva să-şi planifice munca cu pâinea în funcţie de nevoile personale, şi să o facă înainte de a-şi comanda bannetoanele.

  9. Miha Sun says:

    ajutati-ma si pe mine cu un sfat, va rog.
    as vrea sa stiu care sunt mai bune , “wood pulp bannetons” sau “cane bannetons ” ?

    multumesc,
    miha

    • codruta says:

      ambele sunt bune. Eu am de fiecare si le folosesc cu drag. Parca in wood pulp nu se lipeste aluatul nici din greseala (in cane mi s-a lipit de doua ori, dar cred ca a fost vina mea) :)), dar cele din cane sunt mai dragute :).
      eu le prefer pe cele din cane, dar repet, e doar din cauza ca imi plac urmele pe care le lasa pe paine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>