80 percent rye with rye soaker 04

Ziua Mondiala a Painii 2011 – World Bread Day 2011

@Juergen, Lumos, JamesJr, Sali, Sue and Phil: thank you for responding to my invitation and for your wonderful contribution to this collective showcase of breads.
Happy World Bread Day!
Muchas gracias a Salome! Feliz Dia Mundial del Pan!
Cand am lansat saptamana trecuta invitatia pentru Ziua Mondiala a Painii, nu am stiut foarte bine ce fac si la ce sa ma astept. A fost o idee care mi-a venit intr-o noapte si a doua zi dimineata am lansat invitatia, fara sa stau pe ganduri. Am fost surprinsa de reactia pozitiva pe care invitatia mea a starnit-o, si in scurt timp mi-am dat seama ca evenimentul ia o amploare pe care nu am banuit-o. Am inceput sa am indoieli, cold feet, cum s-ar zice, ca voi fi in stare sa ma ridic la inaltimea asteptarilor. Pe langa nelinisti de genul: daca se ia curentul, daca apare o defectiune la internet, daca exact acum calculatorul se strica? … temerea mea cea mare si secreta… cum trebuie sa pregatesc introducerea, ce trebuie sa spun, si ce fac daca nu imi vine inspiratia pentru un speech memorabil?
Cu aceasta ultima indoiala in suflet si cu strangere de inima, am inceput sa recitesc mailurile voastre, si sa ma uit la pozele pe care le-ati trimis. Si stiti ce am descoperit? Am descoperit doar scrisori de la prieteni, cuvinte calde, fraze hazlii si povesti sincere. Mi-am dat seama usurata, ca voi, prietenii mei dragi, veniti la mine ca sa ne simtim bine impreuna, sa povestim si sa invatam unii de la altii, si nicidecum sa ma judecati ca nu stiu sa tin un speech memorabil sau sa fac o introducere impecabila. Daca as sti sa tin speech-uri, poate ca nu as sti sa fac paine.
Asa ca, fara speech sau alte introduceri, stiti cu totii ce zi importanta pentru mine este astazi si de ce va aflati aici. Si pentru ca sunt convinsa ca in loc sa ma cititi, preferati sa sa vedeti show-ul de paini adunate de pretutindeni, dati-mi voie sa declar deschisa Ziua Mondiala a Painii si sa va invit sa dati iama in minunatiile de paini expuse in continuare.
Stati, nu inca, mai trebuie sa spun ceva: oricat m-as fi straduit sa nu existe diferente in asezarea pozelor, e clar ca cineva trebuia sa fie primul, si cineva trebuia sa fie ultimul. Am hotarat ca painile mele vor fi ultimele, dar restul sunt aranjate fara nici un criteriu. Pentru ca sunt foarte multe, le-am micsorat ca sa nu fie foarte greu de scroll-uit intre ele. Imi pare rau pentru cei care ati pierdut timp sa imi scrieti reteta completa, am specificat de la inceput ca nu e nevoie de aceste detalii. Insa, pentru ca acesta este un post special pentru o zi speciala, daca va intereseaza o anumita reteta de la o anumita paine, va las sa vorbiti intre voi, asa cum ati face-o la o petrecere, fata in fata. Cine incepe?
Posterul din pagina principala a fost facut cu painile celor care mi-au trimis mail pana sambata seara, ora 0:00. Cei care nu va regasiti acolo, sper sa intelegeti motivul si sa nu va suparati. Toti cei care mi-ati trimis mail ar trebui sa fiti prezenti in pozele de mai jos. Nu am “eliminat” pe nimeni. Asa ca va rog, daca stiti ca mi-ati scris mail, si constatati ca nu v-am publicat pozele, va rog sa ma contactati urgent. Cam asta ar fi tot.
Dar stati… mai ceva am de spus: Ana Maria, Andreea, Andrea, Brandusa, Carmen, Cino, Delicioasa, Daniela Elena, Diana, Florin, James, Juergen, Kadia, Lenuta, Liana, Liz, Lumos, Mali, Mihaela, Nicusor, Phil, Razvan, Salome, Sali, Simona, Stefan-Tuchi, Sue, Teodora  – va admir munca si va multumesc tuturor pentru participare. Sunt constienta ca acest post este facut de voi toti si fara contributia voastra, ziua painii ar fi fost fara gust, iar blogul meu mai sarac.
Let the party begin!
Florin, de la Crazy Mother Cooker
Paine rustica cu cartofi: faina alba, cartofi, apa, sare, drojdie
rustic bread1rustic bread2
Andreea, de la Dimineti insorite
1. Pain au levain: faina alba, faina integrala si maia.
painaulevain
2. Paine frantuzeasca clasica: faina alba si un aluat dospit la rece
classic french bread
3. Struan dupa reteta lui Peter Reinhart: faina alba, sirop de agave, apa si-un amestesc de: malai, fulgi de ovaz, seminte de in, quinoa alba fiarta.
struan
Daniela Elena
Paine alba la masina de paine: faina alba, drojdie, apa, sare, zahar, ulei de masline.
paine alba la MP
Sali, from Salilah’s blog on TFL site
Lemon Bread after Jan Hedh (and Daisy A) – recipe here
lemon bread top
Liz
1. Paine de alac 100%: faina de alac, apa, maia, sare.
paine alac 100
2. Paine cu AYW si aditie de secara: faina alba, faina de secara, AYW, sare.
paine AYW secara
Juergen Krauss, from juergen-krauss’s blog on TFL site
Mischbrot mit Dinkel, a 40% rye sourdough with 20% wholegrain spelt (Paine mixta cu spelta, 40% maia de secara si 20% faina spelta integrala)
ryespeltwheatryespeltwheat-crumb
Carmen
Pain au Levain cu doua maiele (reteta aici pe blog)
pain au levain cu 2 maiele
Razvan
Paine cu maia, seminte si bere Wit (bere belgiana cu portocale si coriandru, productie proprie)
stout seeds bread 02stout seeds bread 01stout seeds bread 03
Cino
Potato bread: faina, apa, sare si faina Pommefrisch
potato bread 1potato bread
JamesJr, from jamesjr54′s blog on TFL site
Pain De Beaucaire: All-Purpose Flour, Rye Flour, Water, Levain, Yeast, Salt (faina alba AP, faina de secara, apa, maia, drojdie, sare).
Pain de beaucaire crustPain de Beaucaire crumb
Brandusa, de la Cooking with my soul
Paine neframantata (no knead bread)
paine neframantata
Sue Hansen
Whole Wheat Boule (paine rotunda din faina integrala)
Whole Wheat BouleWhole wheat boule crumb
Lumos, from lumos’s blog on TFL site
Cocoa Sourdough with cranberry, walnuts and orange peel (paine cu maia, cacao, merisoare, nuci si coaja de portocala)
014jul30cococranorange9-1jul30cococranorange10-1
Delicioasa, de la Delicioasa
Focaccia cu masline & rozmarin/ Focaccia cu chevre & cimbru – reteta aici
deli_focaccia (1 of 1)-7deli_focaccia (1 of 1)-2
Phil, from pips’s blog on TFL site
1. Any grain Sourdough – recipe here
AnyGrain
2. Country Bread – recipe here
CountryBread
Nicusor
Paine moale pentru sandwich (reteta aici pe blog)
paine moale de sandwichpaine moale de sandwich miez
Kadia, de la In jurul mesei
Lipie turceasca cu nuca: faina, sare, ulei de masline, zahar, drojdie uscata, apa calduta, nuci.
lipie turceasca cu nucalipie turceasca cu nuci
Andrea Masec
Paine de casa cu faina integrala si secara
paine de casa
Mihaela
1. Paine rustica cu faina integrala
paine rustica integrala
2. Paine rustica cu faina integrala si faina de secara
paine rustica integrala-secara
Salome, de la Bloc de recetas
Barritas crujientes de siete cereales: agua, harina de fuerza, harina de siete cereales, levadura, sal y masa madre (Baghete crocante cu 7 cereale: apa, faina cu mult gluten, faina din amestec de 7 cereale, drojdie, sare si maia)
baghete salome
Mali
1. Paine rustica (reteta aici pe blog)
paine rustica mali
2. Paine noua cu paine veche (reteta aici pe blog)
new & old
Ana Maria, de la Just Love Cookin’
Ciabatta – reteta aici
ciabatta cdr3ciabatta cdr2
Diana, de la Tara mea inventata
Paine alba, coapta in vas roman
painica in vas romanpaine in vas roman
Lenuta
1. Paine din Tara Galilor: faina integrala, faina alba, sare, maia, lapte, apa, unt , arpagic, patrunjel, salvie, usturoi.
paine din tara galilorpaine din tara galilor 2
2. Paine toast despartita: faina abla, maia, lapte, apa, sare.
paine snadwich 1paine snadwich
Simona, de la Alison’s Trials
Lipie cu AYW – reteta aici
6237079337_ee42a965f5_z6240452624_bec6ca4a99_z
Stefan-Tuchi, de la Blog* Tuchi
1. Paine Norwich Sourdough (reteta lui Susan de la wildyeast)
NorwichSourdough1TFL
2. Paine cu seminte (reteta aici pe blog)
Paine cu seminte – Sourdough Seed Bread3Codruta
3. Paine rustica (reteta aici pe blog)
Paine rustica – Pain Rustique2Codruta
4. Ciabatta
Ciabata1NoKneadCiabata
Teodora
1. Painea cu gust de acasa (reteta aici pe blog)
paine teo
2.Paine metoda1:2:3 (reteta aici pe blog)
paine teo miez
Liana
Paine dupa reteta stureby deluxe (reteta aici pe blog)
paine stureby deluxepaine stureby deluxe miez
Si ultima pe lista, cu voia dumneavoastra,
Codruta
1. 80% Sourdough Rye with Rye-Flour Soaker – Paine cu secara 80% si soaker de secara (formula in curand aici pe blog)
80 percent rye with rye soaker 0380 percent rye with rye soaker 0280 percent rye with rye soaker 04
2. Semolina Bread (formula in curand aici pe blog)
semolina bread 02semolina bread 03semolina bread 04
Sa aveti o Zi Mondiala a Painii fericita, dragi prieteni!