salata 00

Paine multicereale – formula proprie (guest post)

Paine multicereale si o salata cu un dressing delicios- post special pentru Cooking with my soul

multicereale 02Ma gandeam ieri care zi a saptamanii imi place cel mai mult? E ziua in care fac paine? hmmm…. sau ziua dinainte? in care citesc, ma documentez pentru formula, pregatesc ingredientele, anticipez momentul… hmmm …sau ziua-de-dupa? painea s-a racit, e numai buna de mancat, de pozat, de povestit despre ea…
Painea de azi e o paine speciala, din mai multe motive. Am facut-o fara sa caut vreo reteta in carti. Am compus formula pe hartie, cu gandul la gustul pe care vreau sa il obtin, am anticipat momentul, am asteptat o zi, o noapte si inca o zi, si dupa ce s-a racit, am impachetat-o frumos si am dus-o cadou unei prietene. O prietena care m-a invitat la ea acasa, sa povestim si sa aflam lucruri noi una despre alta. Dar m-a rugat sa nu vin singura la ea, ci sa aduc cu mine toti prietenii.
multicereale 08Dragi prieteni, va invit cu mine la Brandusa, cea care scrie blogul Cooking with my soul. Brandusa gateste cu drag si povesteste cu sarm si sinceritate despre experientele ei din bucatarie. A adunat sute de retete, unele clasice, altele nostalgice, din copilarie, si altele sofisticate si ingenioase.
Eu merg la ea cu o paine, cu ce altceva? O paine formula personala, de care sunt foarte multumita. Si pentru ca un om nu poate trai doar cu paine, am facut rapid si o salata, cu rucola, parmezan si rosii, cu un dressing secret minunat, asa de bun, incat il strangi din farfurie cu un miez de paine, pana la ultima picatura.
salata 01Formula pentru paine si pentru dressing, le gasiti la Brandusa pe blog, link catre post aici (click).
Pofta buna, dragi prieteni.
multicereale 04Si cu ocazia asta, mi-am clarificat care e ziua preferata dintre toate: aceea in care impart o paine buna cu o prietena, intr-o casa primitoare, intr-o zi de duminica…
Trimit acest post catre Susan, pentru galeria de paini de pe Yeastspotting din data de 18 noiembrie 2011.