crackling crust 02

Tips and tricks 01: Crackly Crust

In fiecare saptamana voi face un post scurt cu tips & tricks. Un link, un video, o poza, un text, un desen, etc despre scoring, shaping, etc…

crackling crust 05

Incep cu “Coaja Crapacioasa“- e ceva bun, nu e un defect, e ceea ce vreti sa obtineti la painile voastre. Nu va spun inca ce paine e, dar va las cu gandul la coaja asta groasa si crapata. Hraniti-va maiaua, ca va dau de lucru in curand :)
Dar va spun cum sa obtineti asa o coaja. Temperatura initiala mare, aburi in primele 15 minute, copt lung si indraznet, pana ce painea are toate nuantele de brunuri, de la galben la maro inchis, stins focul, lasat painea in cuptor inca 5 minute, apoi asezata pe un gratar. In momentul in care painea incepe sa se raceasca si sa se stranga, coaja fiind groasa si uscata, crapa, pentru ca nu poate tine pasul cu miezul. Daca coaja nu e suficient de uscat si de groasa, in loc sa crape, va absorbi umezeala din miez si se va inmuia.
Cateva poze de la ultima tura de copt (ma mananca degetele sa va spun ce paine este, dar ma abtin. Inchei repede, pana nu ma dau de gol)

crackling crust 00
crackling crust 0

“Crackly crust” vine de obicei cu un bonus: “singing crust”, dulce muzica pentru urechi de tanar brutar artizan.
Daca vreti sa vedeti si mai multe cruste crapacioase, sau sa citit despre asta, cautati pe TFL “Cracky (cracking) crust”. Un link direct catre unul din posturile cu tema asta aveti aici (click).
Va astept vinerea viitoare, pentru tips and tricks 02.