2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.

6599084585 5975d84e34 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.

As fi vrut sa inchei anul cu o reteta de paine foarte draga mie, dar ma gandesc ca daca o public acum nu va avea parte de atentia pe care o merita din partea voastra. Asa ca astept sa va intoarceti din vacanta, sa va refaceti dupa mesele de sarbatori si sa va vina dorul de copt, din nou. Totusi, ca sa stiti ce urmeaza la inceput de an, va arat niste poze si va rog sa ma ajutati sa aleg ordinea in care sa le public. Care sa fie primul post in 2012?
1. Paine Kamut (R) 70%
6595760083 8d815afc19 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.6595759105 6d09dff13c z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
2. Paine 70%secara+30%integrala, adaptata din formula lui Hansjoakim de pe TFL
6568813283 949258aacd z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.6568813017 f89d6257a1 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
3. Paine San Joaquin, dupa formula lui David Snyder
6595758275 8e10197754 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.6595759777 6c861dac39 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
4. Paine San Francisco, dupa formula lui Merieke de pe Weekend Bakery
6568750059 ec3b7afdea z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.6595758663 9592ede83f z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.6595759419 b094dbc96b z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
5. Paine cu fulgi de ovaz si faina integrala (inventata de mine) cu fermentare la rece
6595757889 6c55db7fc9 z 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
     Nu uitati sa imi scrieti rezolutiile voastre (sau orice idei aveti la sfarsit de an) in Povesti in prag de An Nou. Gandurile voastre, franturile de idei pe care le lasati in scris ma ajuta sa va cunosc mai bine, sa stiu cui povestesc si cine ma citeste.
      In rest, mai am si alte idei, o sa le strecor pe parcurs, printre paini, si ramaneti aproape, ca mi-am comandat 4 carti noi, asa ca vom avea de lucru din plin.
      Va doresc o trecere intre ani pasnica si un an 2012 plin de sanatate, vise frumoase si ganduri bune!
Va multumesc, dragi prieteni, ca existati! codruta
PinExt 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
pf button 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
S-ar putea sa va placa si...
share save 171 16 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.
This entry was posted in alte cateva povestiri and tagged . Bookmark the permalink.

50 Responses to 2012. La multe paini! cu Apa.Faina.Sare.

  1. alison says:

    la multi ani ,sa ai un 2012 plin de fericire si piine!:)

  2. jane says:

    La multi ani Codruta si la cat mai multe paini, postari si zile perfecte!
    Iar primul post pe care mi-l doresc pe 2012 e nr.2, secara+grau, evident :)
    Cu drag.

  3. Delicioasa says:

    La multi ani, Codruta! La multe paini! La multe placintele! La multi cozonaci! La multe bunatati! Sa ai un an nou plin de fericire si impliniri si sa ne rasfeti in continuare cu minunatii! Te pup cu drag <3

    • codruta says:

      Delicioaso! sa imi ramai aproape. Iti doresc un an minunat, sunt convinsa ca asa va fi, un an extraordinar pentru toata viata! :)
      la multi ani! pe pup. te-as strange in brate, daca as putea :)

  4. teodora says:

    ceau, Codru.

    La multe paini impreuna!:)

    ordinea mea ar fi: prima si a patra – deodata:)
    sa stii ca pentru mine puteai sa pui retete noi si azi si maine. si ieri am facut si azi fac paine (acusi suna alarma pt preforma), aici ai un ucenic f sarguincios.

    nu stiu daca ti-am spus vreodata, dar pozele sunt atat de frumoase, incat vorbesc si miros.

    te imbratisez,
    teo

    • codruta says:

      teo, bine alese :) inteleg ca ti-ai adus din France faina de Kamut?
      Am fost prinsa zilele astea cu tot felul, si nu m-am putut concentra sa scriu un text asa cum vreau, de-aia am amanat retetele pentru zilele urmatoare. Am nevoie de liniste si cateva ore de concentrare… ambele lipsind in ultima vreme.
      Nu cred ca mi-ai spus, si … ai idee ce bine imi pica? sunt stresata ca nu stiu sa fac poze, nu am rabdare sa le fac (asta e o rezolutie nescrisa, dar gandita… sa invat sa fac poze) si imi propun de nu stiu cand sa citesc niste cursuri sau tutoriale. Momentan amatoricesc asa cum pot.
      cu mare drag, codru
      La multe paini bune!

  5. Sara & Miki says:

    Sarbatori fericite si un An Nou cu bucurii!

  6. Monica says:

    La multi ani, un an nou cu impliniri! Mi-ar placea sa vad painea inventata de tine! Astept cu interes si restul ideilor despre care vorbeai! Numai bine, Doamne ajuta!

    • codruta says:

      Monica, ce ochi buni ai! panea aia e genial de buna, inventata “on the fly”, aplicand niste lucruri pe care le-am invatat in ultima vreme.
      Pe curand, si La multi ani!

  7. Happy Birthday! These are all so beautiful :)
    Wishing you a wonderful 2012!

  8. Dana says:

    Buna dimineata Codruta
    La multi ani cu multa sanatate si fericire in noul an! Sa ai parte doar de scuccese in tot ceea ce faci !
    Pentru mine, toate painicile postate de tine sunt minunate. Daca ar fi sa aleg pe cea cu care sa incepi sa imparti cu noi reteta ar fi painica nr 5 (Paine cu fulgi de ovaz si faina integrala (inventata de mine) cu fermentare la rece), asta si pentru ca Painea casei a devenit si painea casei mele :)
    La multi ani Codruta!

  9. florin says:

    ciao codruta.iti doresc un an nou exact asa cum ti-l doresti tu,croit dupa placerile tale.felicitari pentru tot ce faci pe acest blog .aleg reteta nr 5 pentru ca mi-ar place sa incepi anul nou cu o reteta creata de tine.la mute paini

    • codruta says:

      Merci Florin. Ma bucur sa aud vorbe de la tine. Balanta trage inspre nr. 5, momentan. Pentru mine nu conteaza asa de mult cu ce incep, toate imi plac, de-aia v-am lasat pe voi sa alegeti.
      Iti doresc un an minunat, sa ai parte de tot ce e bun, de tot ce iti doresti.
      Codruta

  10. mali says:

    Atentia mea o ai 100%, de cand te-am descoperit. Toate painile arata de nota 10, la prima strigare as zice San Joaquinu´(o okisem si eu, am listat reteta dar…); faina de kamut inca nu m-am invrednicit sa cumpar (alt obiectiv ptr.anul ce vine: sa fiu mai vrednica) dar in curand ii vine randul, painea dupa formula ta o fi aia pe care am facut-o de n´shpe ori? si cand o sa ma fac mare o sa fac si paini de secara (i-am cam luat frica). Am o banuiala ca vom fi mai multe voci care vor voi o firimitura din painicile tale, sa vedem daca te indupleci… ce iti inchipui tu ca tocmai in noaptea dintre ani vom manca paine de la aprozar?? ntz! fac paine din 2 in 2 zile, maine e zi de framantat, deci….

    An nou plin si fericit sa ai! La multi ani!

    • codruta says:

      Ah, Mali, Mali… stiam eu ca nu scapi din vedere san joaquinu’. ceea ce ma face sa ma intreb (asa, in soapta, sa nu auda nimeni)… ai vazut si esecu’ meu? Prima incercare la formula asta a fost dezastruoasa. Si a doua. A treia a iesit ceva ceva. De la a patra in sus au iesit toate. Cred ca am facut-o de 10 ori pana acum. (ceea ce e enorm, avand in vedere ca nu prea repet aceeasi formula, decat daca imi place sau ma incapatanez sa imi iasa perfect… la asta au fost ambele motive)
      Legat de painea cu ovaz… pai ce stiu eu ce formula faci tu de n’shpe ori? asta noua e derivata din san francisco a lui merieke, ca tehnica. Gust si consistenta de nota 10. Am avut emotii, dar a mers struna.
      pai invredniceste-te sa iei Kamut, e buna. Din pacate inaccesibila aici, am o punga de 500g din care am folosit jumatate (la painea din poza). Restul imi vine s-o manac goala, ca pe miere, lingurita cu lingurita, ca sa trag de ea mai mult timp :) Asa de buna e :)
      Chiar asa, cu ce paine intampini anul?
      si ghici cu ce paine il intampin eu! tam tam. e una din cele 5, nu spun care, facuta azi, 30 dec. sa te vaz acum (hint: “mananca si V din ea”)

      • mali says:

        unde? unde e esecul tau? chiar vreau sa-l vad! stai asa! ce numesti tu esec? ti-a iesit dunga un pic stramba sau coltu´prea rotund?
        Eu credeam despre reteta ta proprie ca-i vorba de painea multicereale dar, se pare ca, inca o data, am scris si apoi am gandit, ca doar ai pus reteta aia (pe care am facut-o de n´shpe ori).
        Eu am deja congelate 2 norwich-uri si maine imi dau un regal, o framant pe aia cu chimen si coaja de porto (am eu o banuiala ca ar merge cu niscaiva camembert + ceapa rosie confiata, rumenit bine la cuptor).
        Dau cu presupusu´: o sa ai pe masa san joaquinu´.

        • codruta says:

          mali. esecul meu e chiar esec, nu e o dunga sau un colt. :)) daca stii unde sa cauti, o sa vezi. daca nu, asteapta pana pun painea si inevitabil link catre esec :(
          reteta de multicereale… trebuie sa ma uit peste ea, sper ca nu am inventat-o a doua oara, in aceeasi formula :)))))))
          N-am pe masa san joaquinu’, ci San Francisco (a lui Merieke), de care am facut si eu si V dependenta. Musai sa fac gasesc rapid alta formula care sa imi capteze atentia, ca am facut San Francisco ca un robot in ultima vreme, de parca nu mai exista si altceva pe lume :))
          Poate refac san joaquinu’ dupa anu nou, ca sa imi improspatez memoria inainte de a scrie despre el.
          ce bine suna meniul tau! sa prajesti o felie de paine cu protocala, o sa vezi ca se schimba gustul la prajit.

  11. La multi ani draga mea! Un 2012 asa cum visezi !

  12. Mihaela says:

    Mi-ar placea sa incepi cu nr.5.
    Sa ai un an bun, in care sa-ti poti indeplini cat mai multe din dorinte, sa fii sanatoasa si iubita!

  13. Mihaela says:

    Suntem doua Mihaela :) , eu sunt Mihaela din Timisoara, cea cu care te-ai intalnit cu maiaua. M-a surprins in cel mai placut mod sa te vad, dincolo de blog.
    Iti doresc un an 2012 minunat, sa se implineasca tot ce e mai bine pentru tine.
    La multi ani!

    • codruta says:

      Ciau, Mihaela din Timisoara! :) Ma bucur sa aud din nou de tine. Cum e maiaua? cum sunt painile?
      La multi ani! Sa fiti fericiti si sa ne auzim cu bine.

      • Mihaela says:

        Cu painile stau mai rau :( Ba ratez timpii la dospit, ba o tin prea mult/ putin in cuptor…In schimb merge struna cu placintelele, clatitele, merdenelele :)
        De asta sper ca in 2012 sa reusesc macar odata pe saptamana sa fac o panine buna, de casa, cu maiautul meu.
        Maiautul e un dragut si, chiar daca nu il pun la treaba in fiecare zi, il tin intr-un loc racoros si ii dau sa manance zilnic.

  14. leni says:

    La multi ani,Codruta!!!!Iti doresc un an plin de realizari,pasiunea si talentul de a face paine sa-ti aduca satisfactie si bucurie, felicitari pentru tot ceea ce faci pe acest blog si multe multumiri pentru tot ce am invatat de la tine! Toate painile arata atat de bine incat ce mai conteaza ordinea…astept cu nerabdare retetele.
    Te pup , iti trimit o imbratisare calda , si pentru 2012 …tot ce-ti doresti ,din toata inima!!!!!

    • codruta says:

      Leni, iti multumesc de urari, ti le intorc si iti doresc sanatate si zile senine in 2012.
      Ma bucur ca gasesti inspiratie aici, cu atat mai mult cu cat nu esti incepatoare in ale painii, e mare lucru sa aud ca ai de invatat din articolele mele.
      cu drag, sa ne intalnim cu bine si cat mai des, la anu’

  15. dana -veronica says:

    La multi ani! 2012 sa-ti fie ca painea,mare,cald,pufos si dulce,iar banii… ca maiaua,sa se inmulteasca tot mai mult!Multumesc ca ti-am gasit blogul, de unde am invatat in scurt timp multe lucruri interesant, si am descoperit o noua pasiune.

  16. Alexandrina says:

    E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

    P.S. Esti foarte talentata, felicitari!

  17. Corina says:

    La multi ani Codruta, multumesc pentru blogul asta plin de pasiune si talent, si de darnicia cu care incerci sa ne deschizi apetitul pentru painea dospita cu maia.
    Stiu ca inseamna timp pierdut, ore de fotografiat, sortat, lucrat poze , si nu e usor.
    Multumesc si iti urez sa fii la fel de pasionata si multumita de ceea ce faci.
    An Nou Fericit!

    • codruta says:

      Corina, draga mea, iti multumesc pentru intelegere. Banuiesc ca si tu destul de bine cum e cu scrisul, pozatul, sortatul. Inainte de a incepe blogul habar n-aveam cata munca e in spatele a ceea ce vedeam pe blogurile altora.
      Cred ca poti fii linistita, pasiunea mocneste in mine neclintita, si nu mi-e teama ca va disparea. Sper doar sa reusesc sa ofer informatii noi, sau mai bune, in continuare.
      La multi ani, iti multumesc ca esti aici, mereu prezenta.

  18. andreea says:

    La multi ani draga Codruta! 2012 sa-ti aduca numai bucurii!
    Te pup cu drag,
    H.

  19. mali says:

    Gata cu distractia, sa trecem la munca! m-ai tot provocat anu´trecut cu kamutu´asa ca
    tocmai ce am comandat faina de kamut (2 kg ), in 2-3 zile o am acasa. Nu insinuez nimic, spuneam asa, ca fapt divers.

  20. coco says:

    un an minunat…si la multe paini :)…eu doar ma uit…o sa incerc sa ma abtin :)

  21. adela says:

    La multi ani draga Codruta! Toate painile sunt superbe, astept cu nerabdare retetele. Sunt curioasa sa incerc San Francisco (ca so o compar cu cealalta deoarece aceea e acum painea de baza in casa la noi) dar nu conteaza ordinea in care le publici ca oricum le incerc pe toate.
    Te pup.La cat mai multe paini si in acest an!

    • codruta says:

      Adela, sincer, cu SF as fi inceput si eu… dar uite ca restul amatorilor de paine au ales altceva. Dar nu conteaza, ii vine si ei randul. Te pup si iti doresc un an bland si bun.

  22. Pingback: La Multi Ani 2012! « In jurul Kadiei

  23. Pingback: La Multi Ani 2012! | In jurul Kadiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>