Categories
alte cateva povestiri

Happy 34!

cozonac

Cand eram mai mica, adica pana acum cativa ani, anticipam ziua mea cu cateva saptamani inainte, facand liste. Liste cu ce vreau sa primesc, in ordinea preferintelor: cercei de argint, inel de argint cu piatra (si nu oricum, le si desenam pe hartie, ca sa fiu sigura ca primesc excat modelul pe care il vroiam), parfum, carti, bluze, agrafe, creme, samd. Fiecare produs era descris explicit. Daca nu ma insel, am si lansat printre prieteni moda listelor. E un mod eficient de a primi exact lucrurile pe care le vrei si pe care singur nu ti le poti permite, sau nu le consideri prioritare.
Anul acesta nu am facut lista (desi am enumerat cu voce tare cateva carti pe care le doresc, ca sa fiu sigura ca aude cine trebuie :)), in schimb, m-am trezit azi dimineata cu un alt fel de lista in cap. O lista cu lucrurile care exista deja in viata mea si pentru care sunt recunoscatoare.
De ziua mea, anul 2011, sunt fericita ca
am parinti, si ca parintii mei traiesc sanatosi
sunt sanatoasa
iubesc un om drag
sunt iubita de omul drag de langa mine
am o pisica torcacioasa
am prieteni
am acest blog, locul meu de suflet
am gasit in voi cititori si prieteni dragi
pot spune ce varsta am, fara sa ascund cativa ani
ma simt tanara
nu am riduri, sau daca am, nu stiu de ele
visez frumos
Am 34 de ani, doi parinti, un iubit, si viata e buna cu mine! Tot ce imi doresc de ziua mea este sa fiu sanatoasa si eu si oamenii mei dragi.
Voua ce ganduri va trec prin cap de ziua voastra?
ps. Apoi… daca va intereseaza sa stiti activitatea mea de azi:
azi vom face bradul, pe care il vom impodobi cu turta dulce pe care am facut-o ieri, dupa ce o voi decora ca-n povesti. Contemplu indelung cea mai frumoasa paine de secara, dupa fomula de aici (cu faina integrala in loc de alba, si cu boabe de spelta germinata). Astept sa dospeasca un cozonac, apoi il coc… sa vedem cum iese. Poate reusesc sa-l conving pe V sa ne uitam deseara la “The sound of music”, ca de doua zile imi fredonez singura melodiile din film. Citesc mesaje, vorbesc la telefon. Ma intalnesc cu cativa prieteni. Vreti nu vreti, va arat painea de secara :)

secara 60%

si turta dulce :)

turta dulce

64 replies on “Happy 34!”

La multi, multi ani Codruta!
Multa sanatate si iubire, rabdare si intelegere cu ceilalti.
Sa iti sarbatoresti ziua de nastere asa cum iti doresti, inconjurata de cei apropiati, mancind o felie din cozonacul proaspat facut :)

La multi ani!!! Iti doresc din tot sufletul, multa sanatate ,sa fii iubita ,sa iubesti, si tot binele din lume sa se reverse asupra ta. Pentru tot ceea ce faci ai respectul si admiratia mea,FELICITARI!!!!!!!!!

La multi Codrulet!
Iti doresc sa ti se si implineasca macar o parte din visele alea frumoase!
Sa fii sanatoasa, sa fii iubita, sa ramai tanara la orice varsta vei numara!
Sa ne tii bine de mana pe drumul care duce in Lumea Painii si sa nu ne dai drumul nici macar cand vom ajunge acolo!

O zi frumoasa, plina de dragoste, iti doresc!

La multi ani!
Este incredibil ce liniste si pace in suflet iti aduce atitudinea asta, sa fii fericit si recunoscator pentru ce ai, in loc sa fii incrincenat ca nu ai … ce, pina la urma?

La mulţi ani Codruţa!
Ai de toate şi îţi doresc să păstrezi tot…
Mai mult de atât e bonus. :)
Îţi mulţumesc pentru tot.

Multi ani, sanatosi, frumosi si norocosi, iti doresc!!! Transmiti caldura, multa caldura, liniste, frumusete. Imi place despre tine.

PS poate detaliezi un pic cozonac (of, nu ma pot abtine nici de ziua ta)

La multi ani si fie ca tot restul vietii tale starea asta de fericire sa te insoteasca si sa nu se diminueze nici un pic ci dimpotriva sa creasca.
Iti doresc o zi de nastere frumoasa inconjurata de cei dragi ai tai.

La multi ani , Codruta !
Iti doresc multa sanatate , fericire si cat mai multe vise implinite .Si sa ramai un suflet mare , ca painea calda!!!

O zi minunata,
Adriana

La multi, frumosi si fericiti ani! Fie ca Domnul sa-ti dea ce-ti doresti (deci ai grija ce vrei)!

Te asteptam cu poze si reteta de cozonac!

La multi ani, draga mea! Iti doresc sa fii mereu la fericita ca azi, cand ai scris randurile astea. Ma bucur tare mult ca te-am cunoscut! Esti o fata deosebita, in sensul superlativ al cuvantului. Te pup si te imbratisez cu multa simpatie. (revin pe alte ‘unde’ ceva mai tarziu :) am niste zile cumplit de ocupate)

Desi ai intrat de putin timp in viata mea, te consider deja prietena mea.
Iti multumesc pentru faptul ca impartasesti cu noi pasiunea si cunostintele tale, cu care mi-ai trezit in ultimul timp un interes deosebit pentru “painea bunicii”.
La multi ani! Multa sanatate, paini cat mai frumoase, si toate visele tale sa devina realitate.

La multi ani ! sanatate, pofta de viata si impliniri pe toate planurile! Mii de multumiri pentru toate sfaturile si retetele cu care ne umpli zilele !

La multi ani ! 34 este o virsta frumoasa, 43 este o virsta frumoasa…..si orice virsta este frumoasa.Iti doresc fericire, sanatate,sa ramai vesnic la 34 de ani,sa nu simti niciodata anii care se aduna…si cu mult suflet de la o noua cititoare a blogului tau ,o romantica din ARAD si cu o piesa din inima http://www.youtube.com/watch?v=D3QMOTOBgOk

La multi ani, Codruta! Sa fii iubita si sa daruiesti iubire!
Iti multumesc pentru ca ne impartasesti din lumea minunata a painii.

Alina, merci, hugs inapoi.
Liana: “Zana Painilor”… am ras de numa’. Sper sa-mi iasa vrajile. Carti voi primi, nu stiu care, dar aflu in curand.
Dana: merci de urari, rabdare si intelegere… mda, foarte importante si din pacate nu punctele mele forte… dar ma straduiesc :) Cozonacul, a iesit super, daca iese un pic soarele, fac poze.
Leni: iti doresc si tie toate cele bune si iti multumesc.
Mihaela: “Codrulet” hihi… mi-as dori foarte mult sa ramanem aproape si cand veti ajunge in Lumea Painii :) Iti multumesc, cu drag
Mihaela: Merci la fel
Jollyca: :)) merci :)) turta dulce… cred ca am numit-o impropriu turta dulce, adica e un fursec cu scortisoara si ghimbir si miere, dar e mai plata decat turta dulce a copilariei. Reteta o am de pe joyofbaking.com, cu mici modificari. Se poate rula mai gros aluatul, si atunci ies turtele mai bombate. Crezi ca e cazul sa postez reteta?
Ana: Ce frumos ai spus-o! iti multumesc.
Adela: draga mea, iti multumesc si iti doresc la fel. ps. si mie imi place painea asta :)
Monica: Asa sa fie, iti multumesc
Razvan: … si eu iti multumesc tie pentru tot.
Catalina: :) merci :)
Corina: Merci, draga mea, daca voi avea sanatate, va fi asa cum spui :)
Mali: Si mie imi place de tine :) si imi place si ca ma bazai tot timpul :)) cozonacul… pai am pornit sa fac un challah, ca sa imi iasa perfect, si cand am avut maiaua in floare am decis sa schimb totul si sa fac cozonac. Am luat o reteta clasica de cozonac si am transformat-o pt maia, aplicand printre randuri cunostintele pe care le-am acumulat citind despre panettone. A durat 30 de ore tot procesul. Inca mai vrei detalii? :))
Ana Maria: te pup, fata frumoasa foc!
Cristi: merci, revin si prin mail :)
Catalin: :)) merci de urari. Si eu va iubesc penture ca existati :)
Salome: Muchas Gracias! Besos :*
Monica: A ost o zi frumoasa:) Iti multumesc
Alina: Merci la fel:)
Adriana: Asa vreau si eu, iti multumesc
Kimera: Vreau doar lucruri bune, nu mi-e frica sa le doresc :) Cozonac, poze, reteta, receptionat.
Mara: Multumesc :)
Miha: Ma bucur sa va fiu de folos, cu drag :)
Andreea: draga mea, take your time, m-am prunes ca esti foarte ocupata, cu atat mai mult apreciez ca mi-ai scris. Si eu ma bucur sa te cunosc, ne auzim pe alte cai in curand :)
Angy: Ce frumos ai spus-o! multumesc, ramai aproape:)
Simona: fac cu placere tot ce fac, si ma bucur sa vad ca scrisurile mele ajuta. multumesc
Viviana: Te astept cu drag, oricand. Iti multumesc.
Dana-veronica: fiecare varsta cu farmecul ei. Multumesc de urari si muzica.
Olga: asa sa fie, asta imi doresc si eu :)
Elena: multumesc :*
Carmen: Stai aproape in continuare, iti multumesc pentru asta
Fantezie in bucatarie: merci, si tie la fel iti doresc :)
Andrea: Si tu la fel, draga mea :)

Codrutza, de mine nu scapi, sunt ca scaiul. Sapt. urmatoare fac cozonaci, nu mai am fir de drojdie in casa si nici intentia de a cumpara vreodata, asa ca voi face cozonacii cu maia. As putea transforma reteta pe care o am, dar as prefera ceva probat si care a si functionat bine, nu de alta, dar am ridicat standardul la capitolul ¨paine si produse de patiserie¨de cand folosesc maia si nu vreau sa dezamagesc. Am retete de panettone si pandoro cu maia (pe care il voi face neaparat) dar… stiu ca orice reteta a ta iese bine (cu alte cuvinte ceva de genul ¨mura-n gura¨ mi-ar prinde bine si am o banuiala ca nu as fi singura de pe aici). Concluzia: nu ma sperii eu asa usor, 30 de ore sau 60, mi-e tot una, asa ca, daca ai timp si dispozitie sa pui reteta, va fi mai mult decat binevenita.

PS tocmai ce-am pus IAR de placinte. Reteta tripla.

Drago, observ ca ai adaugat o poza, cea cu cozonaci! I am in need of a recipe cu maia!
Acum doua saptamani, avand multi musafiri cu ocazia sfanului de andrei, am facut la mare repezeala o paine cu drojdie. care pana acum 2 sau 3 luni mi se parea minunata. nu am putut sa o mancam (noi, astia de-ai casei). Prin urmare, daca cozonacul imi iesea oricum bun, nu pot decat sa visez cat va fi de minunat cel cu maia. Si multumim ca testezi si pentru noi!

la multi ani de sf Andrei.
deci… nu sunt singura de aici care crede ca painea cu maia e mai gustoasa? Am patit exact ce spui tu, mai demult, cand a trebuit sa fac o paine rapid dupa ce ne-am intors din concediu. Maiaua nu era pregatita, noi nu aveam paine… si am facut una cu poolish. A fost buna calda, a doua zi am facut mofturi. Vlad a zis sa nu ii mai dau sa manance asa ceva. “asa ceva”… era ceva ce altadata ni se parea super buna :))
la cozonac, a fost o reteta on the fly, nu atat ingredientele, pe care le aveam gandite dinainte, ci metoda. Pot sa descriu ce am facut si sa dau cantitatile… dar nu pot explica in detaliu timpul de fermentare si dospire, pentru ca a fost pur si simplu adaptat pe moment, in functie de cum arata aluatul… nici nu m-am mai uitat la ceas la un moment dat. Stiu ca l-am inceput la ora 12 ziua si l-am copt a doua zi la ora 16. Noaptea la 12 l-am pus in tava, la dospit. As sti sa mai fac o data, ghidandu-ma dupa cum arata aluatul, dar nu pot sa explic altora cu exactitate. Daca accepti o reteta in care voi spune: se lasa la fermentat x ore, dupa care se adauga stafidele si se mai lasa la fermentat x ore… :)) crezi ca e posibil sa umpli “x”-ul cu propria judecata si experienta?

La multi ani luminosi si sanatosi! Sa fii insotita de ingerii cei buni si de acum incolo. Iti multumesc pentru ceea ce faci!

codruta, ma incumet sa incerc! doua luni jumate de lucrat cu aluat cu maia naturala nu fac cat cei aproape 3 ani ai tai, dar sper ca macar ceva comestibil sa imi iasa:-))
noi, asta din familia mea, credem ca nu este (deocamdata…) nimic mai bun decat painea cu maia naturala! la capitolul paini. sa nu spun cat iubeste iubitul meu pancakes-urile facute tot cu maia, dupa reteta celor de la king arthur.

andreea, sunt convinsa ca o sa te descurci. Am vazut ce stii sa faci… si nu uita ca la mine cei 3 ani de experienta au venit sontac sontac, eu n-am intrebat pe nimeni nimic si tot ce am invatat a fost “trial and error” de una singura. Probabil ca vreo 2 ani am umblat in ceata, fara sa inteleg o iota din ceea ce faceam. :))
Si prietenul iubeste painea pe care o fac… dar cea mai mare surpriza a venit de curand de la mama mea, care nu mai vrea sa manance paine cu drojdie de cand in ultima vreme i-am dat eu cateva paini. Pana nu demult, ea cumpara paine de la prospero… acum imi spune ca nu mai poate sa o manance, dupa ce a gustat painea mea. :))
Hai ca facem ceva cu cozonacul, ma straduiesc sa-l postez in weekend. te pup

ti-am descoperit blogul de ceva timp si vreau sa-ti spun ca e minunat de serios, interesant si important
iar modul profesionist in care-ti construiesti reputatia de expert al painii e impecabil :)
felicitari, succes mult in continuare si la multi ani!
cu drag

codruta,

codasa codaselor ce ma aflu. nu am aflat de postul asta decat azi…, uitandu-ma pe pagina ta personala de fb. cum am putut????
(stiiiu, am fost prea ocupata cu mancatul si facutul placintelor – nu mint, atatea am facut ca am nevoie de o pauza:)
te pup si aici, iti multumesc ca ne-ai umplut casa de mirosul si muzica cea mai frumoasa.
sa fii sanatoasa!
jos palaria si o imbratisare.

teo &co.

teo, lasa ca ne-am “auzit” pe alte cai.Ma bucur insa ca mi-ai scris si aici. te pup.
ps… nu mai pomeni de placinte, ca abia ce l-am facut pe V sa uite de ele cateva zile. Cum apare un comentariu nou in care se mentioneaza cuvantul “placinte”, cum cere si el :))

Draga mea Codruta,
Nu stiu cum mi-a scapat postarea aceasta de pe blogul tau minunat, dar vreau din tot sufletul sa iti urez si aici la multi ani fericiti si deliciosi alaturi de cei dragi <3
Sa ne incanti in continuare sufletul cu cele mai minunate painici <3 Ah, si sa stii ca nu trece zi sa fara sa ma gandesc la placinta aceea cu branza…
Te pup cu drag! xoxo

te pup, delicioaso! si eu ma gandesc zilnic la tine si la blogul tau si ma bucur ca te cunosc, chiar si asa virtual. Esti delicioasa in cele mai bune sensuri ale cuvantului.
Dupa ce trece putin timp si te reorganizezi cu viata noua, vei avea tot timpul sa incerci placintele. Daca ai fi in Timisoara, te-as hrani cu draga inima.
te pup :*

Very late to this party, but better late than never!

What a beautiful age, wisdom is there, but not so much that weighs you down… ;-)

Have a wonderful year ahead, hope it’s absolutely magnificent for you!

Hi, dear Sally. It’s so nice to hear from you again. I was waiting for you to come back from your trip, I’m anxious to see what you’ll bake, cook, or whatever you’ll post about on your blog. I hope you’ll have a wonderful year too!

Hehe…nu mă miră că ești săgetător. Acum îmi explic și eu niște chestii despre pasiunea comună. Salut, eu sunt Andreea, “săgetătoare” îndrăgostită de coptul pâinii. La mulți ani de pe acum pentru 2012…în caz că uit sau nu sunt pe net!

Buna dimineata Codruta ,
La multi ani sanatosi si fericiti !
Fie ca Brutaria Ta Artizanala sa redevina o realitate , fara asocieri dubioase si stresante .
Sunt foarte bucuroasa ca te-am gasit si cu ajutorul tau am descoperit miracolul painilor cu maia .Ca multe alte persoane am avut multe de invatat si experimentat , dar toate au iesit OK si datorita tie .Pentru asta iti multumesc acum si de fiecare data cand plamadesc o paine noua !

Sa ai o zi minunata !

La multi ani, Codruta! De cand fac paine cu maia ( circa un an si cateva luni), iti dedic zilnic un gand de bine! Spor in tot ce iti propui sa faci!

Leave a Reply to codruta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *