Voi scrie in curand si un articol cu impresiile si trairile personale de la primul atelier de paine artizanala la care am participat weekendul trecut, dar pentru ca am primit ieri pozele si stiu ca sunteti nerabdatori sa le vedeti… voilà! Stati in preajma daca vreti sa aflati si mai multe, desi pozele, cred eu, descriu destul de bine atmosfera de sambata :)
Nici nu se vede ce emotii am avut, nu? :))
Pozele sunt prezentate sub forma de slideshow, dati click pe poza de inceput ca sa porneasca filmuletul, si apoi navigati in poze cu mouse-ul, sau lasati sa se deruleze imaginile singure. Enjoy!
Fotografiile sunt facute de Denis Kappel, iar de organizarea atelierului s-a ocupat Camelia Minisan
56 replies on “Poze – Atelier de paine februarie 2012”
Ce poze frumoase!Ce eveniment reusit!Felicitari!
Data viitoare sigur nu ratez atelierul tau! :)
Esti foarte frumoasa…
merci, alina, sper sa mai avem ocazii din-astea in Timisoara :)
Felicitari!
Pe cand un atelier si in Bucuresti :D
you rock :)).
cat de frumoasa poti fi! si iti sta tare bine acolo, ca doamna profesoara ;))
da, lipsesc ochelarii de vedere :))
Si frumoasa si talentata!Felicitari si la cat mai multe ateliere!Mi-ar fi placut si mie sa fiu acolo.
Frumos. Mi-a placut ce-am vazut, si mi-ar fi placut sa fac si eu act de prezenta. La vara voi fi in tara, daca coincid cu alt atelier poti sa ma treci pe lista de acum.
O mica observatie/sugerenta mi-as permite sa fac: schimba-ti poza din profilul blogului si pune-ti alta in care sa ti se vada ochii. Sunt prea frumosi si expresivi ca sa-i camuflezi dupa ochelari. Acum ca ti-am pus chip (frumos, de altfel) imi mai ramane sa-ti pun voce. Si, da, ai transmis emotie.
bine Mali. Notat, in vara, daca se tine vreun atelier, te iau cu mine.
Sugereaza-mi o poza si vad ce pot face pentru tine. (eu le-am primit in format mai mare, deci nu e o problema sa ma decupez pe mine din vreuna)
ma lasi pe mine sa aleg? ok, le studiez pe´ndelete si vin cu propuneri.
da, Mali, dar sa fie o poza doar cu mine, nu si cu alte persoane in jur, ok?
numerele : 190, 102, 188,187, 186, 190,16, 45,108,182,183
ai zis una, am pus cateva in care iti arati ochii ochiosi.
am ales alta, dupa cum vezi, sper ca ti-e pe plac :)
Oh, I loved to see them all! I was intrigued by the photo of you holding what seems to be an empty small container waaaaay up in the air – what was that?
You look soooo professional! I cannot imagine the struggle to organize it all, all those details, the bowls for all the participants, the dough, the flour, the yeast….
plus, the idea of using an oven I am not familiar with would just kill me – or at least prevent me from sleep for a few nights before the event
(loved your rings, and I can tell you have amazing skill with the scoring, just by the look of your hands over the bread….. )
Sally….. :))) LOL at your question with the container in the air :))
It was a container with water, I told them to pour the water in the bowl, but to retain ~10-15 ml (you know… check the hydration, and correct it if necessary :) The picture was taken exactly when I showed them how much water must remain in the glass.
The idea of using an unfamiliar oven terrified me as well, but I just couldn’t bake all those breads at home, in the very same morning. It was a compromise, but an acceptable one. The breads burnt a little (well, a little bit too much for my eyes), cause the oven you see is is a pizza oven, but they were good. And the big plus was that the participants were able to see the bannetons in action, and the scoring, etc.
I love my rings too, one of them is on my finger since the day I turned 18!!! I can barely take it off :))
Did you noticed my scars from repeated oven burns, too? :P
hugs
Eu da, ti-am observat cicatricile si tocmai mi s-a nascut intrebarea: tu nu ai mainile foarte aspre de la faina? eu cateodata parca as avea shmirghel in loc de piele, cu toate cremele de maini pe care le folosesc.
I did not notice the scars – will have to go back for that… I’ve got some too, but usually I am such a klutz, I manage to burn my arms more than my hands. It’s a fantastic skill, very few people have it ;-)
I am SURE everybody had a great time, some of the photos show their expression of attention and concentration that is more than a billion words
Congrats! you did an amazing job!
Cicatricile de la arsuri se pot ameliora cu vitamina E. Se gaseste la farmacie ori sub forma de ulei ori sub forma de capsule. Eu prefer capsulele ca nu capata miros ranced si au termen de garantie mai lung. Intepi o capsula sau doua si le storci de continut pe suprafata pielii, de obicei seara la culcare.
merci, simona, cred ca am mai avut o discutie cu cineva pe tema arsurilor, dar nu mai tineam minte ce-mi recomanda.
super atmosfera!!
este o poza unde toata lumea (si ce de lume!!) e grupata si te-asculta. Pot sa jur ca nu respira nimeni! :)))
felicitari si la cat mai multe ateliere!
esti o zana cu maini de aur! te pup cu drag!
Oau! cu cat interes te-a urmarit audienta! cu siguranta si eu te-as fi urmarit tot cu sufletul la gura daca as fi fost prezenta! aceleasi ganduri ca si Mali le-am avut si eu cand te-am vazut in fotografii ( anterior avand in minte doar imaginea ta cu ochelari )! Ce mai, esti minunata, o adevarata comoara la casa omului!
bravooooo, supeeeer, 10,10,10,felicitari,si iar 10, 10, 10
Foarte frumos, pentru toti a fost o experienta placuta, cred, chiar daca vor face paine mai rar, si poate dupa stilul lor,dar au avut foarte multe de invatat.Ma bucur ca micuta zina si-a scos masca s-o cunoastem si noi. Once again 10,10,10
Buna Codruta
Felicitari, cred ca ai fost o profesoara exceptionala!
Vazand pozele mi-am amintit de comentariul unuia dintre baietii mei intr-un muzeu al tehnicii din Austria, unde avea voie sa puna mana pe exponate si sa faca tot felul de experimente: “Copii de aici probabil nu invata ca noi din carti ci vin la muzeu si invata”.
Cam acesta imi pare si cazul atelierului acesta: ” Cei care au participat, nu mai au nevoie sa invete, au fost la atelier, au invatat tips-urile si acum trebuie doar sa exerseze” :)
Inca o data felicitari si … te astept la Bucuresti cu un nou atelier :)
Foarte frumos eveniment si de ce painici bune si frumoase!
Superb, Codruta, mi-ar fi placut si mie sa particip, as fi avut multe de invatat. Poate o sa am ocazia odata :) Esti foarte draguta, felicitari pentru ceea ce faci, la cat mai multe succese!
Oau Codruta, am ramas impresionata. Ai avut un numar foarte mare de participanti, cred ca a fost un adevarat efort sa te descurci. As vrea sa fi putut fi si eu prezenta, sunt sigura ca mi-ar fi placut la nebunie. Ca sa nu mai zic si eu ca mali ca esti frumusica foc!
Superbe pozele, superba initiativa, ce sa mai zic, totul e la superlativ! Abia astept sa ne povestesti in detaliu cum a fost si pentru tine.
Felicitări pentru eveniment! Mi-aş fi dori şi eu să particip,dar…n-am aflat,decât după,de la colegul meu Ovidiu. Dacă mai “comiţi” astfel de evenimente,te rog dă-mi de ştire.
P.S. Fac în continuare muştarul după reţeta ta.Azi am râşnit boabele şi apoi le-am combinat cu ingredientele.Rezultatul ţi-l voi comunica.
daniela, voi incerca data viitoare sa insist un pic cu publicitatea. N-am vrut sa spam-ui pe nimeni, dar am aflat pe urma ca multi prieteni nu au fost pe faza cand am anuntat evenimentul, si cand au aflat, a fost prea tarziu.
codruta, minunate poze, minunata idee.
fotografiile spun totul. nici nu e nevoie de comentarii. desi nu aveau sonor, auzeam tot ce spuneai. stiam toti pasii pe care ii faceai. foarte frumos. si felicitari pentru organizare.
Îmi place ce văd… Atmosferă faină transpare din imagini.
Organizează câteva ateliere şi la Cluj, nu de alta dar unul ar fi necesar numai pentru prietenii mei interesați de subiect (peste 30 de persoane).
Nu stiu de Codruta, dar Clujul e vizat ca “must go” pe lista mea de Ateliere Culinare :)
Clujul e in top5 pt Ateliere Culinare prin tara! Razvan, stai cu ochii in patru :)
dragi prieteni,
ca avem drept teacher o superbenie de fata se vede acuma si cu ochiu’ liber (liber de ocheti de soare).
ca a fost o lectie grozava, de la sine inteles.
acum totul se leaga, nu? asa teacher, asa paini.
teo
:))
thanx, teo, esti super draguta, ca intotdeauna :)
foarte colorat si elegant atelier, cum ma si asteptam dealtfel
fata a fost o totala surpriza pentru mine, dar ti-am recunoscut mainile :)
Doamne cat am asteptat sa te vad si eu in poze.Esti foarte frumoasa si finuta.Te pup si te imbratisez.
Ooooof, mai Codruletz….ce-as fi vrut sa fiu si eu acolo…….
Initial m-am bucurat ca te implici intr-un atelier, dar mi-am dat seama imediat ca pentru mine e imposibil de ajuns.Din pacate, exact atunci aveam o aniversare de la care era exclusa absenta, ca sa nu mai vorbim ca in conditiile meteo respective, un drum Bucuresti-Timisoara si retur era sport-extrem, indiferent de varianta de transport!
Poate pe urmatorul il vei organiza intr-un anotimp mai “prietenos”…si, vezi? nici macar nu zic sa te gandesti la Bucuresti….
Da! Neaparat SHIMBA POZA!
P.S. La un moment dat ti-am spus ca, inca ma uit la drojdia de la tine, pentru ca n-am tot ce-mi trebuie. Imi fac curaj si zic ce n-am: un cantar electronic si un aragaz (cuptor) electric. Daca primul nu e un obstacol de netrecut, pentru al doilea as avea nevoie de niste sfaturi:
aragazul meu (Beko) e pe gaze. Are termostat si ceas, dar gradatiile de pe butonul cuptorului sunt niste cifre (de la 1 la 8) a caror echivalenta in grade celsius nu o am. Deci nu stiu cand se atinge o anumita temperatura, chiar daca ea poate fi pastrata constant(teoretic, ca presiunea gazelor……)
Am gasit pe net un tabel cu echivalenta grade celsius-cifre, dar scara celor de pe urma era 1-6, asa ca tot la niste aproximari ajung.
Cum procedam noi, cei aflati in situatia asta?
Felicitari pentru atelier!
mihaela, merci de mesaj. Am vazut ca ti-a raspuns si corina la intrebare.
nici eu nu am termometru, dau cuptorul la maxim, adica la treapta 8, il las sa se incalzeasca cu piatra inauntru, fac aburi, pun painea, scot aburii, si dupa cateva minute intorc painile si dau cuptorul la treapta 7. In functie de cat de repede se coloreaza, mai micsorez daca trebuie flacara, dar de obicei nu e cazul. Nu uita, regula e “bold bake”, painea asta are nevoie de temperatura mare si coacere puternica.
Nu stiu insa daca se aplica si la painile cu drojdie.
Multumesc mult, Codruta!
Acum imi este mult mai clar.
Sa stii ca, in timp ce-mi adun cele strict necesare, imi “fac” mana cu painile cu drojdie, studiind si exersand pe ele ce invat aici la tine despre painea cu maia.
Am observat ca pentru o rumenire frumoasa si painea cu drojdie trebuie sa o coc la foc puternic. Credeam ca painea mea nerumenita, desi coapta, e victima cuptorului, a compozitiei gazelor…..etc., pana cand, mi-am luat inima in dinti si am inceput sa cresc temperatura de coacere. E drept, n-am ajuns la treapta 8, dar acum am inteles ca nu trebuie sa-mi fie teama de ea si sa incerc!
Multumesc inca o data!
Felicitari Cdruta, foarte frumoasa initiativa. Multa munca dar si satisfactii.
Mihaela, eu mi-am cumparat un termometru de cuptor, care se agata in partea de sus si il vad pe geam.Aveam aceeasi problema, plus ca nu poti fi sigur pe calibrarea cuptoarelor uzuale.
De unde ai cumparat termometrul?
M-am mai uitat pe ici pe colo, dar n-am gasit.
Felicitari!
Un autentic atelier de paine artizanala.
Ma bucur pentru ceea ce faci, erea nevoie de asa ceva in Romania.
Pe curand.
De acord cu ce s-a zis mai sus: super atmosfera.. Si schimba poza de profil!!!! Esti atat de frumoasa!
Draguto,
mare dreptate are Mali: de ce sa ascunzi furmusetea dupa ochelari?
Ma bucur ca ai revenit la par negru, iti sade mult mai bine (stiu ca e treaba de gust, dar nu la acest capitol suntem??)
Felicitari pentru reusita evenimentului, dupa painele scoase din cuptor si dupa mirarea/uimirea/bucuria din ochii celor din jurul tau, pare sa fi iesti minunat!
Din pacate eu nu am we in TImisoara, asa ca nu pot nici macar promite ca data viitoare voi fi alaturi de tine.
Am facut insa si eu propriul meu atetier in weekend…racita cobza fiind am pus d eun coznonac caci imi era tare dor. Nu imi vine sa cred ce minune mi-a iesit! Plus o paine cu 4 graunte…nu mai zic ca voi posta poze, ca tot imi promit si nu mereu reusec.
Sporuri si la cat mai multe “arteliere” reusite.
Uite de aici, il aduc acasa. Are si un fel de carlig cu care il agati de grila, in fata, ca sa il vezi fara sa deschizi. Cu el mi-am calibrat si eu cuptorul.
http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&cid=510042&gclid=CPqVjfKPrK4CFUG_3godvn70RQ
Corina, iti multumesc mult!
Felicitari! Daca mie mi-ai transmis prin poze multa caldura si pasiune, imi inchipui ce au simtit participantii! :) Mi-ar place si mie sa particip la o experienta de genul asta, poate vii odata si la Cluj!
In alta ordine de idei, ma bucura faptul ca ti-a schimbat poza de profil, esti minunata!
Vreau sa-ti multumesc pentru ca, desi nu fac (inca) paine cu maia, de 6 luni de cand te urmaresc mi-am schimbat mult stilul de a face paine, pornind de la procesul de framantare, dospire (am improvizat si eu aseara un baneton intr-un cos alungit cu panza) si pana la coacere, si de cate ori aud zgomotul crapaturilor cand scot painea din cuptor o frantura de multumire merge si la tine!
Ma bucur Monique, ca te-am ajutat, indirect, sa iti imbunatatesti painile. Asta e tot ce conteaza, pana la urma, sa obtii maximul din ceea ce faci :)
ps. Clujul e pe wishing list… dar nu am inca date concrete. Doar sperante ca voi ajunge acolo.
Te asteptam cu drag la Cluj, oricand “speranta” va permite :)
Asa da dom´le, te putem privi direct in ochi!
Asa, da, mai fata frumoasa!
vai, codruu, ce poza frumoasa!
Foarte frumos. Felicitari!
[…] sa intind mana dupa un colt , dar cred ca mai degraba ii fac o vizita la Timisoara la urmatorul atelier de paine , ca ma gandesc ca dupa primul , mai urmeaza si altele […]
Eu nu cred ca as reusi sa fac :P !bv !