Categories
alte cateva povestiri

Paine si pictura – 24 martie 2012

A fost si vernisajul de care v-am vorbit saptamana trecuta.
vernisaj (fotografie de Constantin Duma)

Am facut painile pe care le vedeti si pe care am reusit sa le pozez inainte de a le duce la galerie. A fost o munca usoara, destul de relaxanta, fara surprize sau elemente neprevazute. Painea cea mai cu “probleme” a fost cea cu smochine, pe care nu am mai facut-o inainte si care a dospit mai repede decat anticipasem. Foarte gustoasa, dupa parerea celor cu care am vorbit la vernisaj, va trebui sa o refac si pentru voi :D.
Paine cu masline Kalamata

paine masline Vlad

Paine cu seminte – cu doua devieri de la reteta postata pe blog: am folosit maiaua de secara ca starter pentru preferment, si am inlocuit faina de secara din formula cu faina de alac.

paine seminte Vlad

Paine de secara 70% si 30% faina integrala, cu altus si cu fulgi de secara germinata

paine secara Vlad

Paine cu smochine si seminte de fenicul – nu am poza speciala, dar se vede pe masa, in spate.

paine 01 Vlad

Painile au fost taiate cubulete, aranjate separat pe tavi, presarate cu ulei de masline extravirgin si servite cu rosii cherry, branza si vin. A fost foarte bine, zic eu, dar m-as bucura daca cineva din cei care au fost prezenti ar lasa aici impresii, ca sa nu ma laud/critic eu singura. :)

vernisaj 6

Painea s-a terminat :), dar picturile expuse pot fi vazute pana la sfarsitul lunii aprilie.
Loc: Galeria Jecza Timisoara
Perioada: martie- aprilie 2012
Pictor: Vlad Ardeleanu
Vlad Ardeleanu – They Shoot Dictators, Don’t They? from JECZA Gallery on Vimeo.
Artistul ♥

the artist

(fotografie de Constantin Duma)
… si noi doi impreuna ♥♥

noi doi

peste 200 de oameni prezenti :)

 

vernisaj 2vernisaj 3vernisaj 5vernisaj 8vernisaj 7
noi doi 2

(fotografii de Constantin Duma)

 

33 replies on “Paine si pictura – 24 martie 2012”

sunteti foarte frumosi voi, amandoi! felicitari.
am iubit in italia degustarile de ulei de masline. mai ales datorita painilor bune pe care era picurat! asa ca sunt convinsa ca acompaniate de vin painile tale au fost minunate!

merci, andrea!
da, cred ca a fost foarte buna ideea noastra cu painea. publicul a fost placut impresionat :)
stiu ca nu ai fost in Tm, mi-ar fi placut sa vii, sa gusti si sa compari cu italia :)

Felicitari tie si prietenului tau , sunteti frumosi si va doresc tot binele din lume!!!!
Astept cu nerabdare primul vernisaj al ficei mele, si a-si fi foarte fericita daca a-si vedea in privirea ei aceeasi caldura si dragoste ca in privirea voastra!!!!Inca o data felicitari!!!!!!!!

Codruta, din ceea ce vad si am citit, totul a fost perfect iar tu esti o persoana deosebita. Te admir din toata inima cu atat mai mult cu cat, din cate am mai spus, am incercat sa fac maiaua care, in cele din urma, nu a mai vrut sa traiasca. Prin urmare nu am facut nici o paine in acest mod. Imi pare rau dar sper ca vreodata sa reusesc sa-mi fac propria paine cu maia. Ma bucur ca am prilejul sa-ti citesc blogul si ma bucur ca te-am vazut si auzit. Esti o comoara.

Admiratia mea pentru idee si pentru arta voastra. Imi dau seama acum ce legat e facutul de paine de artele plastice. Fain!

Felicitari artistilor!

Am vazut prima data pozele picturilor ieri pe situl ca l-ai dat pe tfl…am avut o senzatie ciudata…..nu mi-au placut
Astazi m-am uitat mai bine si am auzit si comentarii, m-am mai apropiat putin.
Personajele sunt foarte bine reprezentate si acesta este un mod de a ne accepta trecutul, foarte subtil; eu zic ca decat sa il negam si sa uitam mai bine prin aceste picturi il retraim si acceptam.

Sunt curioasa sa vad un portret al tau.

Felicitari copiii frumosi ai Terrei!
Mihaela

Codru, Codru,

la general: mi-a placut. imi place combinatia voastra, si personala si concreta:) arta pe paine.
in special: painea cu smochine a fost un mare oau pentru mine, care nu sunt un fan smochine. painea cu seminte a fost minunata, cu o aroma nuctata – poate pt starter poate pt alac. nu am auzit decat persoane incantate de ce era acolo.
good job, both of u!
pupe.

teo

ciau, teo. Merci de feedback direct :)
Painea de seminte a fost si pt mine o placere, nu am mai facut-o de vreo jumatate de an, mi-era dor de ea si cand am vazut ca nu mai am maia alba disponibila pt preferment, mi-am zis: hai ca incerc cu secara, fie ce-o fi. Alacul a fost improvizat pe moment, ca mi-era teama sa pun secara din cauza secarei din preferment… anyway, bune decizii, bun rezultat.
Aia cu smochine e cam delicata la framantat, dar asa de fain miroase aluatul!… nu cred ca se pot inlocui smochinele cu altceva, fara sa se schimbe si caracterul painii. Imagineaza-ti painea asta cu foie gras sau cu branza mucegaita… cred ca e o grozavie de combinatie !!
pupe you too :*

V al tau aduce cu Christopher Lambert cand il facea pe Connor MacLeod from the clan MacLeod, iar tu esti, cum ar veni, Heather. Serios acum, faceti o pereche frumoasa. Felicitari ptr.eveniment.

PS Dezvolta un pic cum e combinatia dintre fenicul si smochine.

:)) heather, zici :)))
combinatia e asa: in mod normal, 100% whole wheat cu vreo 30% smochine si cateva grame de seminte fennel (sau anise), facut aluatul s copt in aceeasi zi, cu ochii pe el. Dar cum eu am vrut sa retardez aluatul in frigider, am folosit 60% faina alba si 40% faina integrala, si 18% faina prefermentata intr-un preferment 70% hidratare (facut cu amestec de faina alba si integrala). Privind in urma, ar fi trebuit sa ma limitez la 10-15% faina prefermentata, sau sa nu retardez aluatul asa de multe ore. Nu m-am gandit ca zaharul din smochine va grabi fermentarea. Apa ~70…75% (daca pui 100%faina integrala, maresti cantitatea de apa), smochinele taiate cubulete, semintele prajite si zdrobite.. cam asta. Miroase divin. Cred ca o sa-ti placa :)

Loved the new banner on top… loved the bread photos… loved the paintings… loved the aura of the exhibit

but I absolutely LOVED the photos of you two together! Sweet as honey!

Hi Sally, than you for such a nice comment. I love the new banner on top too! :D
I was all a smile that day, very proud of Vlad. I’m probably one of a few peoples who has a true sense of the gigantic amount of work and other resourses that were invested in this exhibition, and I was glad to see the positive reactions of all present there.

Ok, cu ce sa incep? O combinatie pe gustul meu, asa cum rar vad in peisajul romanesc. Si ma refer la cele doua tipuri de arta si indiscutabil la voi doi. Un post care mi-a trezit nenumarate sentimente: de la admiratie, placere, exaltare pe alocuri, iarasi admiratie, pana la un firicel de invidie care s-ar traduce: cat as vrea sa pot fi candva si eu in postura ta. Cred ca femeile frumoase care gatesc (mai ales la nivelul asta la care o faci tu) sunt rara avis si mai cred ca sunt putine si cele care au norocul sa aiba ca partener un artist. Cat de bine va puteti intelege unul pe celalalt? Asa-i? In rest, cuvintele-s de prisos. Am fost acolo cu voi, clar!

Ciao,imi spui te rog pana cand este expozitia si unde anume anume se afla Galeria Jecza in Timisoara ca nu am auzit pana acum de ea,este cumva la Bastion (asa imi pare dupa grinzile si velux-urile ce apar in poze…) ca tare mi-ar place sa trecem sa admiram tablourile,pictura are intotdeauna un loc aparte in sufletul nostru!O noapte buna,Daiana din nou

hello, again
Galeria e pe calea martirilor, am dat link catre site-ul lor (http://jeczagallery.com), acolo e si adresa si nr de tel pt contact. (trebuie sa suni inainte si sa anunti la ce ora vrei sa mergi. In principiu se poate oricand, dar fiind galerie privata e bine sa dai un telefon ca sa fii sigura ca e cineva acolo sa te primeasca)
Expo e inca in spatiu, pentru ca expozitia care ar fi trebuit sa urmeze dupa Vlad s-a anulat si atunci a ramas el perioada mai lunga. Cred ca o vor strange dupa 20 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *