desem starter

My very first Desem Bread

desem bread 04

            UPDATE la sfarsitul articolului, miez si concluzii.
          Nu ma pot abtine sa nu va arat prima paine cu maiaua desem de care vorbeam ieri. M-am invartit in jurul ei jumatate de ora adulmecand-o. Nu stiu daca e buna sau nu, abia maine o voi taia, nici nu stiu daca crapaturile sunt defect sau nu, dar sunt asa de mandra de painea asta, n-am idee de ce. Poate pentru ca de un an de zile tot cochetez cu desemul si pana acum n-am avut curaj sa-l fac, poate doar pentru ca e prima paine 100% integrala pe care am facut-o si am topait in jurul ei de parca ar fi fost prima paine ever!
Teama mi-e ca daca e asa de buna precum miroase… I’m sold! Bye bye paini albe!
desem starter
asa arata desemul dupa 10 ore, inainte de a intra in aluat.
desem bread preshape
preshape-ul
si painea calda, invelita intr-un strat fin de tarate ♥
desem bread 02desem bread 01desem bread 03

 

ma duc pe TFL, sa ma laud si acolo un pic, ca l-am bombardat ieri pe PiPs cu intrebari :)…
UPDATE a doua zi: poze cu miezul si note despre gust:
E intr-adevar una din cele mai bune paini integrale pe care le-am mancat pana acum. Are aroma de caramel, nu e acra deloc, nu e amara deloc. Miez, coaja, totul imi place la ea. Stiu ca nu e perfecta, am subdospit-o si puteam sa merg mai sus cu hidratarea (m-am oprit la 80%), iar desemul meu e tanar si in mod sigur o sa isi schimbe gustul in timp. Una peste alta, sunt incantata de prima incercare. Daca va place painea integrala, asta o sa va placa fara doar si poate. Ce vreau sa vad mai departe, e daca am avut norocul incepatorului, sau daca formula e chiar asa de buna incat nu va da gres niciodata. Va tin la curent!

desem bread crumb 02desem bread crumb 03desem bread crumb 04

codruta♥
Trimit aceasta paine catre Susan la YeastSpotting, pentru galeria saptamanala de paini din 06 aprilie 2012.