Doua ateliere de paine. In Bucuresti. 3-4 noiembrie.

          Cred ca multi dintre voi ati aflat deja, in weekendul viitor voi fi la Bucuresti, unde impreuna cu fetele de la deabrutaria.wordpress.com am reusit sa organizam doua ateliere de facut paine, unul cu tema “shaping & scoring”, iar altul cu tema “Initiere in painea cu maia”.
          Primul atelier, cel de sambata se adreseaza celor care au deja experienta in facutul painii, sunt obisnuiti sa lucreze cu aluatul si vor sa isi perfectioneze tehnica de shaping sau sa invete tehnici noi pe acest subiect. Vom face preshape si shape de boule, batard, baghete si chifle, shaping cu doua maini si multe altele in cadrul celor 3 ore rezervate atelierului. La sfarsit, voi vorbi despre scoring si vom exemplifica pe aluatul gata shapuit. Stiu ca shapingul e partea cea mai dificila in tot procesul de facut paine si e cel mai greu de invatat de unul singur, asa ca, acest atelier e binevenit pentru toti cei pasionati de subiect, pentru cei care facutul de paine nu e doar o munca de rutina, ci e o terapie, o atractie, un mister, o activitate prin care se cauta pe sine, se relaxeaza sau se daruiesc celor dragi si in care vor sa se perfectioneze.
Un atelier similar a fost cel tinut la Timisoara la inceputul lunii, de la care pun cateva poze mai jos, cu multumiri speciale celor doi oameni frumosi din spatele blogului www.simplusibun.ro, datorita carora exista aceste poze extraordinare. Puteti vedea toate pozele pe pagina mea de flickr, link aici. Multumiri Cameliei Minisan pentru organizare, si multumiri Boromir, pentru sprijinul acordat.

DSC_0368DSC_0341DSC_0298DSC_0405

Atelierul de duminica se adreseaza celor care nu sunt foarte familiari in subiectul paine cu maia, sau cei care sunt foarte incepatori. Voi vorbi despre maia, despre cum se hraneste, cum se foloseste, si vom face impreuna un aluat simplu din faina alba, apa, maia si sare, trecand prin etapele de autolyse, framantat, stretch and fold si in final shaping. Voi vorbi despre cum se poate adapta cuptorul de acasa in asa fel incat sa creeze mediul cat mai bun pentru coptul unei paini traditionale, voi vorbi despre ustensile si importanta lor, vom gusta paine cu maia si vom povesti despre ingrediente, tipuri de paini, in speranta, ca la sfarsitul atelierului, fiecare participant sa fie interesat si acaparat de lucrurile invatate, sa inteleaga ca facutul de paine cu maia nu e o chestie complicata sau imposibil de introdus in programul saptamanal si sa continue sa faca paine acasa, pentru placerea gustului, pentru terapia pe care o ofera aceasta activitate, pentru bucuria de a servi prietenilor sau familiei o paine adevarata.
Un atelier similar a fost cel tinut la Timisoara in februarie, despre care am scris aici, iar impresiile, pozele si video-ul de atunci le puteti vedea in articolele de aici, aici si aici.
Pentru ca am anuntat evenimentul pe pagina de FB a blogului acum cateva zile, foarte multi v-ati inscris deja si am constatat ca s-au ocupat locurile gandite initial inca inainte de a apuca sa pun articolul pe blog. Asa ca am suplimentat numarul de locuri din cauza cererii voastre, pentru ca mi s-a rupt sufletul sa aflu ca ati vrut sa va inscrieti si sunteti dezamagiti ca nu se mai poate… si in acest moment mai sunt disponibile cateva locuri pentru ambele zile. Cei care nu sunteti conectati la FB, aveti inca sansa sa va inscrieti… insa trebuie sa o faceti cat mai repede.
Detaliile de inscriere si participare le aflati de la fetele de la deabrutaria.wordpress.com
3 noiembrie 2012: Atelier pentru avansati: “Shaping si scoring”
4 noiembrie 2012: Atelier pentru incepatori: “Initiere in painea cu maia”
Organizatori: deabrutaria.worpress.com
Taxa: 100 ron
Locul: “La copac” str. Pitar Mos 23, Bucuresti

DSC_0324

Va astept cu drag si abia astept sa ne cunoastem!
codruta ♥