shape2

Atelier de paine Timisoara 17-18 noiembrie

Din nou ajung sa vorbesc despre ateliere de paine. De data asta, in Timisoara. Cursul este gandit pentru incepatori, la initiativa celor doi prieteni “doctori in bucatarie” de la Simplu si Bun. Dar asta nu inseamna ca doar incepatorii se pot inscrie. Daca iubiti painea facuta acasa, daca va place sa framantati aluatul, daca aveti intrebari despre maia, daca vreti sa ne cunoastem, daca aveti intrebari concrete legate de diferite etape din procesul de facut paine, veniti weekendul viitor la unul din cele doua ateliere.
Fiecare participant veti avea la dispozitie ingredientele (maia, apa, faina, sare – pregatite si cantarite) si ustensilele necesare (boluri, spatule, raschete) pentru a face aluatul pentru o paine, aluat pe care il veti lua acasa si il veti coace, transformandu-l intr-o paine delicioasa, pentru bucuria familiei sau a prietenilor.
Vom coace paine si in cadrul atelierului, ca sa va starnim interesul si sa va familiarizati cu gustul painii cu maia.
La sfarsitul cursului, veti avea toate informatiile necesare ca sa puteti face acasa, singuri, in mod corect si cu rezultat constant si garantat, un aluat dospit pentru paine sau pizza si veti invata cum puteti sa jonglati cu timpul de fermentare sau dospire in asa fel incat facutul de paine sa nu va dea peste cap programul obisnuit saptamanal. Painea cu maia cere timp si rabdare si atentie, dar mare parte din timp este timp inactiv, timp de asteptare. Vom discuta in detaliu toate etapele si vom vedea cum se poate adapta acest timp lung in functie de programul fiecaruia.
atelier 3 nov viviana 21atelier 4 nov viviana 12foto: Viviana Marza
Cam asta va pregatim pentru weekendul viitor. Nu trebuie sa aduceti nimic, doar buna dispozitie si dorinta de a invata “secretele painii cu maia”. De restul ne ocupam noi, adica eu si prietenii mei, Daiana si Cosmin, de la Simplu si bun.
Detalii despre inscriere si costurile de participare gasiti pe site-ul Simplu si bun. Va asteptam la atelier, cu drag si bucurie.
codruta ♥