Categories
alte cateva povestiri

Atelier de paine Timisoara 17-18 noiembrie

Din nou ajung sa vorbesc despre ateliere de paine. De data asta, in Timisoara. Cursul este gandit pentru incepatori, la initiativa celor doi prieteni “doctori in bucatarie” de la Simplu si Bun. Dar asta nu inseamna ca doar incepatorii se pot inscrie. Daca iubiti painea facuta acasa, daca va place sa framantati aluatul, daca aveti intrebari despre maia, daca vreti sa ne cunoastem, daca aveti intrebari concrete legate de diferite etape din procesul de facut paine, veniti weekendul viitor la unul din cele doua ateliere.
Fiecare participant veti avea la dispozitie ingredientele (maia, apa, faina, sare – pregatite si cantarite) si ustensilele necesare (boluri, spatule, raschete) pentru a face aluatul pentru o paine, aluat pe care il veti lua acasa si il veti coace, transformandu-l intr-o paine delicioasa, pentru bucuria familiei sau a prietenilor.
Vom coace paine si in cadrul atelierului, ca sa va starnim interesul si sa va familiarizati cu gustul painii cu maia.
La sfarsitul cursului, veti avea toate informatiile necesare ca sa puteti face acasa, singuri, in mod corect si cu rezultat constant si garantat, un aluat dospit pentru paine sau pizza si veti invata cum puteti sa jonglati cu timpul de fermentare sau dospire in asa fel incat facutul de paine sa nu va dea peste cap programul obisnuit saptamanal. Painea cu maia cere timp si rabdare si atentie, dar mare parte din timp este timp inactiv, timp de asteptare. Vom discuta in detaliu toate etapele si vom vedea cum se poate adapta acest timp lung in functie de programul fiecaruia.
atelier 3 nov viviana 21atelier 4 nov viviana 12foto: Viviana Marza
Cam asta va pregatim pentru weekendul viitor. Nu trebuie sa aduceti nimic, doar buna dispozitie si dorinta de a invata “secretele painii cu maia”. De restul ne ocupam noi, adica eu si prietenii mei, Daiana si Cosmin, de la Simplu si bun.
Detalii despre inscriere si costurile de participare gasiti pe site-ul Simplu si bun. Va asteptam la atelier, cu drag si bucurie.
codruta ♥

13 replies on “Atelier de paine Timisoara 17-18 noiembrie”

Iuiii, cât de fain ! Mi-aș dori să pot veni. Dar poate nu e ăsta singurul atelier pentru începatori pe care îl vei face în Timisoara de acum înainte :) … Între timp să ai parte de vânt în pânze !

Multumesc pentru atelier; abia astept sa se termine piinea din casa ca sa pot experimenta si fara “coarda de siguranta” din cele invatate (dar va dura ceva pina atunci – acum se coace piinea cu care am venit de la atelier; si e mare mare, a umplut cuptorul, e mai mare decit ce am mai copt eu pina acum)

Si eu am copt-o si a iesit cea mai mare paine facuta de mine. Si buna, cu toate ca eu am copt abia a doua zi cand am ajuns acasa (pe la 12) deci a stat putin cam mult la dospit (cred).

Oh, am auzit numai de bine de acest atelier. Din pacate nu am putut sa particip la acest ultim atelier. Se poate sa imi spuneti cand anume se organizeaza urmatorul?

Multumesc

Buna,

Te felicit pt ideea cu brutaria. Poate vei face si la Bucuresti.
Cand se va deschide?

Inelele deranjeaza vizual. E doar o idee.

Bafta.

Codruta, am intrat putin pe site de curiozitate. ma bucur enorm ca te-am descoperit. O sa studiez de-a fir a par tot ce ai postat aici. Felicitari pentru tot ce faci! Numele codrudepaine e minunat! Inspira incredere si simplitate. Craciun fericit!

Buna. As dori sa stiu cand mai faceti atelire in Timisoara. Si daca doresc sa cumpar maia, cum procedez?

Multimesc si felicitari pentru tot ce faci!

Leave a Reply to Rita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *