atelier 3 nov viviana 02

Poze si impresii de la atelierele de paine din Bucuresti

atelier 3 nov viviana 22

Atelierele de paine din weekendul trecut, de la Bucuresti au fost foarte reusite si satisfacatoare. Multa  munca, multi participanti, multe emotii si muuuuult aluat.
Muuuult aluat!!! Multa maia. Multa faina.

atelier 3 nov viviana 08

Am ajuns in Bucuresti sambata dimineata, dupa o noapte dificila de dormit in tren. Si cu o raceala care ma chinuia de o saptamana. Am inceput pregatirile pentru atelier pe la ora 9:30, eu impreuna cu Viviana, avand de facut aproape 45 kg de aluat. 8 kg maia, 22 kg faina, 14 kg apa si 0.5 kg sare. Cu un malaxor pe care nu il cunosteam, si mult prea mic pentru nevoia noastra, experienta nu a fost lipsita de emotii, dar ne-am descurcat foarte bine. 4 ture de autolyse, 4 ture de malaxat si apoi 12 ture de stretch and fold. Plus aranjat mese si organizat chestii marunte. Tin neaparat sa multumesc Vivianei pentru ajutorul dat pe tot parcursul atelierului dar mai ales pentru pregatirea maielei, fapt care m-a scutit pe mine de a cara pe tren o galeata plina cu maia… Atelierul a decurs foarte bine, cele 45 kg de aluat au trecut prin mainile mele si ale participantilor si s-au transformat in boule, batard, baghete, chifle… cu voie buna, glume si emotii.

atelier 3 nov viviana 14atelier 3 nov viviana 20

Atelierul de duminica a fost mai relaxat, cel putin in ceea ce priveste pregatirile. 400g maia, 500g apa, 800g faina, 20g sare. Acestea au fost ingredientele cu care fiecare participant a invatat sa faca paine, trecand prin toate fazele premergatoare dospirii: autolyse, framantat, SF, shaping. Ne-am lipit degetele de aluat, am framantat, am ras, am gustat paine cu maia, ne-am straduit fiecare sa facem cat mai bine ce aveam de facut: eu sa impart din experienta mea, restul sa intrebe si sa invete. La final, fiecare paricipant a plecat cu aluatul in vas, urmand sa il coaca acasa, cu un pahar cu maia numai buna de hranit si intretinut pentru painile viitoare si cu capul doldora de invataminte.

Apa Faina Sare-28Apa Faina Sare-32Apa Faina Sare-27

Apa Faina Sare-80Apa Faina Sare-44

A fost fain, a trecut prea repede…

atelier 4 nov viviana 08atelier 4 nov viviana 11

M-am bucurat sa cunosc cititori ai blogului, persoane pe care le stiam dupa nume, carora acum le asociez numele si cu chipul. Va multumesc ca ati venit special ca sa ne cunoastem. M-am bucurat sa intalnesc bloggeri dragi, fete pe care le admir si cu care abia astept sa ma reintalnesc. Catalina, Andreea, Andreea si Georgiana, va promit ca data viitoare, dupa atelier, nu plecati la “ceai” fara mine!

atelier 4 nov alex 15atelier 3 nov alex 142atelier 3 nov alex 151

Am primit foarte multe poze si am hotarat sa le incarc pe toate pe flickr, ca sa va bucurati de ele si sa simtiti atmosfera.
Multumesc in mod special lui Alexandru Patatics, care a fost alaturi de noi in cele doua zile de ateliere si a facut poze si a filmat (abia astept sa vad video-urile!!!) si apreciez enorm talentul, efortul, generozitatea, bunavointa si timpul acordat.
Catalina, iti multumesc ca ai lasat la o parte aluatul lipicios si ai gasit ragaz sa faci atat de multe poze :)
Pentru fetele de la “de-a brutaria” a fost primul atelier de paine pe care l-au organizat. Viviana si Ioana, va multumesc pentru ca m-ati invitat in Bucuresti, va multumesc pentru primire, organizare, voie buna si pasiunea comuna pentru paine. Viviana, iti multumesc pentru poze, pentru maia, pentru ajutorul din timpul atelierului si pentru efortul depus ca toul sa iasa perfect. Sper sa ne revedem in curand, la un alt atelier.
atelier 4 nov alex 47
Toate pozele sunt incarcate pe pagina mea Flickr, dar le puteti vedea in slideshow mai jos.
Poze de la atelierul de paine “Shaping si scoring” 3 noiembrie, Bucuresti. Foto: Viviana Marza

Poze de la atelierul de paine “Shaping si scoring” 3 noiembrie, Bucuresti. Foto: Alexandru Patatics

Poze de la atelierul de paine “Initiere in painea cu maia” 4 noiembrie, Bucuresti. Foto: Viviana Marza

Poze de la atelierul de paine “Initiere in painea cu maia” 4 noiembrie, Bucuresti. Foto: Catalina Zaharescu (Kiss the cook)

Poze de la atelierul de paine “Initiere in painea cu maia” 4 noiembrie, Bucuresti. Foto: Alexandru Patatics