About

despre mine
am inceput sa fac paine acum 2 ani si jumatate, in ianuarie 2009. Nu am urmat niciodata cursuri de brutarie, de gatit, sau de nutritie. Am acumulat informatii citind pe internet sau in carti si apoi experimentand in propria bucatarie. Am inceput cu retete simple, de aluaturi dospite cu drojdie comerciala, am avut bucurii cand imi iesea cate o paine mai aratoasa, si nedumeriri cand esuam. Cand am aflat de drojdia salbatica (maiaua), am stiut imediat ca am descoperit un univers care merita explorat, ca am facut un pas inainte. Am aterizat in mijloc, fara multa teorie acumulata si fara suficienta experienta, dar cu o pasiune obsesiva, cu incapatanare si cu un interes neobosit. Vreau sa fac in continuare ceea ce eu consider a fi cea mai buna paine pentru gustul meu si vreau sa ma perfectionez. Incep acest blog pentru ca lumea in jurul meu s-a plictisit sa ma auda vorbind intruna de paine, pentru ca informatiile pe care le am acum merita a fi impartasite, pentru ca nevoia mea de a vorbi despre paine trebuie satisfacuta intr-un mod benefic pentru toata lumea. Voi fi foarte fericita daca veti gasi ceva util sau interesant in paginile care vor urma, si cu atat mai fericita daca veti avea ceva de intrebat sau impartasit.
Visez sa ajung la San Francisco, sa gust ceea ce e considerat adevaratul sourdough, unic in aroma. Dar mai mult decat atat, imi doresc sa invat la renumitul SFBI, si sa absolv cursurile de acolo.
Cand nu fac paine, nu citesc despre paine sau nu scriu despre paine, imi place sa citesc romane, sa ma uit la filme sau sa il privesc pe prietenul meu jucandu-se jocuri pe xbox sau ps3.
Adresa de mail: codruta arond codrudepaine.ro
Blogurile mele: Apa.Faina.Sare si codruta’s blog/The Fresh Loaf
despre blog
Acest blog reprezinta nevoia mea de a vorbi despre paine. Painea, versatila si variata, aliment care la modul general este sinonim cu “hrana”, aliment in sine, sau fara de care nici o masa nu e completa, care se regaseste sub diverse forme in bucataria tuturor popoarelor.
Este vorba despre un jurnal, un loc in care imi pot nota observatiile si gandurile, succesele, esecurile si descoperirile, sa le clarific sau sa le organizez.
Este vorba despe a privi, a admira si a gusta ceva bine facut, facut acasa de un amator cu abilitati de brutar, cu ingrediente si ustensile la indemana oricui, ceva delicios, bazic si zilnic necesar, si despre satisfactia de a putea spune la final “eu am facut asta!”
Este nevoia de a nu ma simti singura in pasiunea mea, intr-un oras in care painea umflata, pufoasa, cu gust de carton inca are cautare, in care cuvantul “maia” nu are folosinta. Poate acest blog ma va lega de alti singuratici ca mine, poate altor persoane le voi trezi interesul si mi se vor alatura pe un drum vechi, batatorit, dar uitat.
Painea dospita cu maia va fi subiectul principal al blogului, dar desi pentru mine lumea se invarte in jurul fainii, a apei si a sarii, sunt constienta ca nu pentru toata lumea e asa, si pentru ca un blog cu doar 3 ingrediente poate deveni monoton al un moment dat, veti gasi si alte diverse tipuri de paini si din cand in cand retete de sezon, care sa desavarseasca gustul unui colt de paine.
va multumesc ca ati trecut pragul micii mele brutarii si va astept sa reveniti!
codruta