carti pe care le am:
1. Le goût du pain : Comment le préserver, comment le retrouver de Raymond Calvel
2. The Bread Baker’s Apprentice de Peter Reinhart
3. Bread: A Baker’s Book of Techniques and Recipes de Jeffrey Hamelman
4. Tartine Bread de Chad Robertson
5. The Bread Bible de Rose Levy Beranbaum
6. Local Breads de Daniel Leader
7. The Bread Builders de D Wing, A Scott
8. Bread Baking: An Artisan’s Perspective de Dan diMuzio
9. Artisan Baking de Maggie Glazer
10. Breads for the La Brea Bakery, by N. Silverton ♥ t** ♥
carti pe care le vreau:
- Advanced Bread & Pastry, by M. Suas
Bread Alone, by D. Leader
- Inside the Jewish Bakery, by S. Ginsberg, N. Berg
Daca va plac cartile pe care le-am ales, daca va plac painile pe care le fac, daca blogul acesta va e drag si folositor, daca vreti sa ma ajutati si nu stiti cum… as fi foarte fericita daca:
- continuati sa imi scrieti comentarii si mailuri.
- sprijiniti autorii preferati, cumparand o carte. De ce? pentru ca nici un site online nu poate inlocui sau satisface nevoia de a rasfoi paginile unei carti. Pentru ca e dovada de respect fata de autor. Pentru ca veti putea interpreta cu mintea voastra informatiile din carte, si veti gasi raspunsuri sau intrebari pe care nu le gasiti online.
- lasati un mesaj aici, spunandu-mi ce carti aveti, care va place cel mai mult si de ce.
- ma sustineti in dorinta de a-mi cumpara carti, donand o suma modica in contul meu de paypal. Voi folosi banii doar pentru a achizitiona cartile mentionate si veti fi primii care veti afla ce carte noua am luat.
Va multumesc, dragi prieteni. Sa ne auzim cu bine.
Codruta
pixel Carti
PinExt Carti
pf button Carti

17 Responses to Carti

  1. lira says:

    buna, am o parte din cartile care le cauti, plus multe altele. trimite-mi mail pt lista

  2. mali says:

    Astea-s ale mele
    http://www.flickr.com/photos/69068076@N04/6627133017/in/photostream , necitite dar rasfoite din cand in cand, cu promisiunea ca la pensie o sa le citesc pe´ndelete.

    • codruta says:

      na faina colectie ai! Zi-mi te rog cum sunt crust si cele doua dan lepard
      musai sa citesti hamelman. e sat prietenesc, desi o spun cu juma de gura, mi-e teama ca apoi nu mai vii la mine.

  3. mali says:

    Sa n-ai nici o grija, o sa fiu pe aici atata vreme cat o sa stai si tu, cu sau fara Hamelman.
    Eu ti-as sugera sa nu te bazezi prea mult pe parerea mea ptr ca n-am avut timp suficient sa aprofundez. Crust nu e ceea ce imi inchipuiam eu, e destul de basica, gandeam ca un francez scrie mai mult despre painile frantuze, Dan Lepard (Exceptional bread) imi place mult, sectiunea despre wild yeasts e favorita mea dar trebuie sa mai cresc sa fac retetele lui (san francisco sourdough starter de ex. imi pare un pic complicat ptr nivelul la care sunt eu acum – ptr. tine ar fi mai simplu ca ai experimentat deja cu apa de fructe), iar cealalta (hecho a mano) doar am frunzarit-o. Nu te-am lamurit prea mult. Am cumparat cartile astea (si alta care e pe vine http://www.amazon.es/Bread-Baking-Perspective-Daniel-DiMuzio/dp/0470138823/ref=sr_1_cc_1?s=books&ie=UTF8&qid=1325612835&sr=1-1-catcorr ) pentru cand o sa am timp sa le citesc.

    • codruta says:

      diMuzio e si la mine pe drum. plus inca 3. Am plasat comanda inainte de Craciun, le-au trimis (book depository) si nu au ajuns inca. Nu mai am rabdare. As fi luat si Suas, dar nu mi-am permis sa ma intind asa mult. Mai e vreme de cumparat, mai vin si alte Craciunuri :)

  4. carmen Costache says:

    Buna,

    voiam sa te intreb daca ai putea sa imi recomanzi o carte sau sa imi dai citeva sfaturi in legatura cu piinea facuta in cuptorul de lemne.

    Carmen

  5. chiorean andrei says:

    buna ziua,imi plac retetele tale si metodele de lucru si as fi foarte incantat daca as putea lua legatura cu tine. pt detalii te rog contacteaza-ma pe mail .

  6. Rox says:

    Astazi a ajuns in sfarsit cartea lui Hamelman si e extraordinara. N-am apucat sa citesc prea mult, dar ce am citit m-a incantat si abia astept sa pot citi tot (ce buna ar fi o vacanta acum!)

    Multumesc mult pentru ca ne-ai recomandat-o!

  7. Dana says:

    Buna Codruta
    Am luat si eu cartea lui Hamelman.
    Imi place tare mult :)
    Multumesc pentru recomadare.. nu cred ca as fi luat-o daca nu citeam comentariile tale despre ea :)

  8. Simona says:

    Buna Codruta,

    nu am nicio carte despre facerea painii, sunt novice in domeniu, ce mi-ai recomanda pentru inceput?

    Multumesc,

    Simona

  9. Raluca Chefani says:

    Draga mea,

    eu sunt din Curtea de Arges si am descoperit site-ul tau de curand…de cand imi doream o paine cu maia. Fac paine in casa de mai bine de un an cu drojdie dar parca ceva lipsea si nu-mi iesea niciodata ca painea pe care o stiam din copilarie de la bunica. Din pacate bunica a murit inainte de a putea afla de la ea secretele unei paini cu maia. Am fost foarte incantata de site…am citit cu foame multe articole si comentarii…si mi-am facut prima maia…au trecut deja 6 zile de cand o hranesc si vreau maine sa fac prima paine. Am o intrebare legata de momentul in care pot lua maiaua pt paine…intrebarea este…la cate ore dupa hranire pot sa iau maiaua pt paine dupa 8 ore? sau pot sa o iau fara sa o mai arunc la hranirea urmatoare? multumesc mult pt ce faci si astept raspunsul tau cu nerabdare.
    Raluca
    0722552460

    • codruta says:

      raluca, sincer, nu am inteles exact intrebarea. dar intuiesc ce vrei sa afli. sper ca raspunsul meu te ajuta:
      daca faci preferment pt paine (adica iei o cantitate mica de maia, o hranesti cu apa si faina si o lasi pana fermenteaza la maxim), atunci poti lua din maia sau cand e in maxim, sau chiar si dupa ce a scazut. Oricum, nu inainte de a ajunge la maxim
      daca ai o cantitate mare de maia si vrei sa o folosesti la paine, foloseste-o dupa ce a atins punctul maxim, imediat ce incepe sa colapseze. nu stiu sa iti spun in “ore” (la mine ar fi cam 6-8 ore, dar e irelevant, fiecare maia lucreaza in ritmul ei)

      ps. data viitoare nu mai posta la “carti”, please, incearca sa pui intrebarile la articolul corespunzator. merci!

      • Raluca Chefani says:

        Imi cer scuze Codruta ca nu am postat la sectiuea cu maia. Sunt foarte incantata de subiectul paine si poate m-a cam luat valul…ai inteles exact ce vroiam sa intreb desi formularea nu a fost cea mai reusita. Mai am o intrebare legata acum de carti: doresc sa-mi achizitionez o carte si nu stiu daca sa aleg cartea lui Hamelman sau a lui Reinhart. In momentul de fata vreau sa invat mai mult tehnica de facut paine decat retete. Prefer sa fac o reteta sau doua bune care sa-mi iasa. Ce carte imi recomanzi? Multumesc pentru inspiratie. Daca nu ajungeam la codrudepaine nu intram in aceasta frumoasa aventura a painii cu maia…sunt incantata…sunt exaltata…sunt fericita

  10. Narcisa says:

    Codruta, mie mi se par cam scumpe cartile pe bookdep.Avantajul e ca ai transport gratis…uite, Suas pe Amazon e 65 usd…used, e drept…acum, la fel, nu stiu cat costa expedierea din State.Nu are cine sa te ajute sa iti trimita de acolo? Sau, macar, sa se intereseze…
    Mie imi place tare David Lebovitz.Si, cel mai recent, mi-am comandat asta http://www.amazon.com/Payard-Desserts-Francois/dp/1118435893/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=2PAUCG8OZDSGM&coliid=I3HDDFXEP9Z6W5
    Astept sa vina luna noiembrie sa o primesc:)

  11. acasa TV online says:

    Ma pierdeam si eu pe net pana dau de subiectul
    tau… Acum am la ce sa magandesc toata ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>