Categories
alte cateva povestiri fara retete - no recipes

Germeni de lucerna – Alfalfa sprouts

Sunt fascinata de acesti muguri veseli, incarligati, cu frunzulitele lor verzi si micute, plini de viata si de gingasie. Imi inspira optimism si sanatate. Sunt buni, crocanti, au multe vitamine, antioxidanti si in plus arata spectaculos pe un sandwich, in salata, pe un platou de sushi sau intr-un bol cu supa crema.
I-am vazut de cumparat la supermarchet, dar pareau tare anemici si erau mult prea scumpi. Dintr-o lingurita de seminte de lucerna am obtinut cantitatea pe care o vedeti.

Ingrediente:
-seminte de lucerna
Ustensile:
-un borcan larg, transparent
-o bucata de tifon sau o panza
-un elastic
Timp necesar:
4-6 zile
in plus, rabdare si lumina.
In prima zi se spala bine semintele si se lasa 24 de ore intr-un borcan cu apa. A doua zi, se spala din nou, se scurg de apa, si se acopera partial gura borcanului cu o panza (prinsa cu elastic) lasand 1cm descoperit (in felul acesta semintele pot sa respire si nu se usuca). Se sprijina borcanul pe o farfurie, cu gura inclinata putin in jos, astfel incat surplusul de apa sa se poata scurge prin panza (acel centimetru lasat descoperit pentru aerisire va fi in partea de sus) intr-un loc luminos. O data pe zi se clatesc cu apa si se asaza la loc. Ii puteti consuma din momentul cand le-au dat frunzulitele. Se pastreaza la rece, intr-o cutie cu capac, timp de cateva zile.

11 replies on “Germeni de lucerna – Alfalfa sprouts”

mihaela, nici eu nu am stiut mult timp, ma gandeam ca e ceva ce nu se gaseste la noi. cand am avut inspiratia sa dau un banal “translate”… atunci sa vezi surpriza!

Buna, felicitari pentru acest site!!
Am o intrebare legata de seminte si germinare. Am cumparat o punga de seminte de floarea soarelui in coaja pentru germinat. Nu stiu daca este posibil sa fie germinate la fel cu semintele de lucerna sau este necesar sa fie puse pe pat de pamant organic. Daca trebuie pamant organic poti sa imi spui o sursa de unde se poate cumpara acest pamant?!
Multumesc frumos pentru suport :)

Super Codruta!Nu stiam ca esti fana sprouts!Si eu vreau sa-mi pun de mai multe feluri.Sunt asa veseli ,draguti si plini de culoare.

VA ROG SA-MI SPUNETI DACA GERMENI AU CONTRAINDICATII CAND SE IAU ANTICOAGULANTE ASPENTER,CARDIOASPIRINA MULTUMESC MULT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *