15 replies on “Croissants (partea I) – Proiect in desfasurare”
asta e un teaser, hm?:)
Astept reteta ca tare bine arata…
multumesc bianca, voi incerca sa nu te fac sa astepti prea mult timp.
tocmai cand ma intrebam ce-o sa fac eu, nu mare amatoare de paine, cu maiaua din frigider? o portie de croissant pe saptamana – si stiu ca va trebui sa-mi schimb toata garderoba … vai ce-mi faci!!!!
:))) poti sa te apuci de alergat, si problema se rezolva! spun asta pt ca o fata din texas, care a lucrat la reteta de croissanti cu maia, pana i-a iesit cum a vrut, a exersat reteta aproape zilnic, un chin in texas (cu temperaturile lor si cu untul care nu are voie sa se inmoaie:) si in compensatie pt toti croissanti mancati, se antrena in paralel pt maraton. :)
Trebuie,musai sa fac si croissantele astea ca iti vine sa intinzi mana si sa le iei de pe monitor.Astept cu nerabdare reteta si am curaj sa le fac ca pana acum tot ce am facut de pe blogul tau a iesit foarte bine.
multumesc monica. Ma voi stradui sa pun reteta cat mai repede.
am avut o “mica”revelatie…mi-as dori sa ai o patiserie si eu sa fiu clienta ta pentru totdeauna!:)
nu stiu daca as fi in stare de asa ceva in vreuna din existentele mele…superb arata!
Simona, si eu as vrea sa am o patiserie (sau mai degraba o brutarie-patiserie) si sa stau la taclale cu cliente ca tine!
oh,nu ,asta suna deja paradisiac!:)
Buna, Codruta!
Ai putea sa faci o paine 100% din grau integral?
Liz, iti spun sincer, painile pe care le fac, sunt painile pe care le mananc eu si prietenul meu in mod curent. Daca mi-ai fi cerut o paine pe care noi nu am manca-o, probabil ca nu as fi facut-o. DAR… paine 100% integrala e in planul meu, cat de curand. Oscilez intre 100% spelt, si 100% integrala (desem), dar probabil ca le voi face pe amandoua. Daca nu mai ai rabdare, pentru ca mai am cateva paini facute despre care voi povesti in zilele imediat uramtoare, poti face MICHE, inlocuind faina alba din reteta cu faina integrala. Daca mai poti astepta vreo doua saptamani, mai mult ca sigur ca voi posta o paine integrala in acest timp.
Buna Codruta,
am descoperit acest site de vreo 2 luni si nu am apucat sa iti multumesc pt ca exista.
incerc si eu sa fac paine acasa pe motivul ca stiu ce pun in ea si pun faina … nu aer si alte “mizerii”
nu eram adepta drojdiei de bere si oricum foloseam 1/3 din cantitatea din reteta
am cochetat aprox 1 an cu niste turtite pe post de starter dar nu a mers
am fost foarte incantata cand am dat peste retetedepaine.ro si apoi de tine
desi 1) propria mama imi spune sa fac paine cu drojdie de bere pt ca si turtitele si drojdia salbatica ii da un gust acrisor painii
2) copii mei (4 si 6 ani) indoctrinati de mama vor paine cu drojdie
3) sotul meu care imi spune ca pierd prea mult timp cu aceasta paine desi el mi-a “prezentat” turtitele
nu vreau sa renunt… ceva imi spune ca fac un lucru bun totusi
ieri am facut croissant dupa o reteta cu drojdie de bere pt ca era singura care o aveam si nu am vrut sa ma risc … au iesit acceptabile … dar vreau sa le fac cu drojdie naturala. Ma ajuti cu reteta, te rog
vesnic recunoscatoare Flori
15 replies on “Croissants (partea I) – Proiect in desfasurare”
asta e un teaser, hm?:)
Astept reteta ca tare bine arata…
multumesc bianca, voi incerca sa nu te fac sa astepti prea mult timp.
tocmai cand ma intrebam ce-o sa fac eu, nu mare amatoare de paine, cu maiaua din frigider? o portie de croissant pe saptamana – si stiu ca va trebui sa-mi schimb toata garderoba … vai ce-mi faci!!!!
:))) poti sa te apuci de alergat, si problema se rezolva! spun asta pt ca o fata din texas, care a lucrat la reteta de croissanti cu maia, pana i-a iesit cum a vrut, a exersat reteta aproape zilnic, un chin in texas (cu temperaturile lor si cu untul care nu are voie sa se inmoaie:) si in compensatie pt toti croissanti mancati, se antrena in paralel pt maraton. :)
Trebuie,musai sa fac si croissantele astea ca iti vine sa intinzi mana si sa le iei de pe monitor.Astept cu nerabdare reteta si am curaj sa le fac ca pana acum tot ce am facut de pe blogul tau a iesit foarte bine.
multumesc monica. Ma voi stradui sa pun reteta cat mai repede.
am avut o “mica”revelatie…mi-as dori sa ai o patiserie si eu sa fiu clienta ta pentru totdeauna!:)
nu stiu daca as fi in stare de asa ceva in vreuna din existentele mele…superb arata!
Simona, si eu as vrea sa am o patiserie (sau mai degraba o brutarie-patiserie) si sa stau la taclale cu cliente ca tine!
oh,nu ,asta suna deja paradisiac!:)
Buna, Codruta!
Ai putea sa faci o paine 100% din grau integral?
Liz, iti spun sincer, painile pe care le fac, sunt painile pe care le mananc eu si prietenul meu in mod curent. Daca mi-ai fi cerut o paine pe care noi nu am manca-o, probabil ca nu as fi facut-o. DAR… paine 100% integrala e in planul meu, cat de curand. Oscilez intre 100% spelt, si 100% integrala (desem), dar probabil ca le voi face pe amandoua. Daca nu mai ai rabdare, pentru ca mai am cateva paini facute despre care voi povesti in zilele imediat uramtoare, poti face MICHE, inlocuind faina alba din reteta cu faina integrala. Daca mai poti astepta vreo doua saptamani, mai mult ca sigur ca voi posta o paine integrala in acest timp.
Buna Codruta,
am descoperit acest site de vreo 2 luni si nu am apucat sa iti multumesc pt ca exista.
incerc si eu sa fac paine acasa pe motivul ca stiu ce pun in ea si pun faina … nu aer si alte “mizerii”
nu eram adepta drojdiei de bere si oricum foloseam 1/3 din cantitatea din reteta
am cochetat aprox 1 an cu niste turtite pe post de starter dar nu a mers
am fost foarte incantata cand am dat peste retetedepaine.ro si apoi de tine
desi 1) propria mama imi spune sa fac paine cu drojdie de bere pt ca si turtitele si drojdia salbatica ii da un gust acrisor painii
2) copii mei (4 si 6 ani) indoctrinati de mama vor paine cu drojdie
3) sotul meu care imi spune ca pierd prea mult timp cu aceasta paine desi el mi-a “prezentat” turtitele
nu vreau sa renunt… ceva imi spune ca fac un lucru bun totusi
ieri am facut croissant dupa o reteta cu drojdie de bere pt ca era singura care o aveam si nu am vrut sa ma risc … au iesit acceptabile … dar vreau sa le fac cu drojdie naturala. Ma ajuti cu reteta, te rog
vesnic recunoscatoare Flori
ai reteta de cheesecake?
Mmm… pai si reteta?…