Categories
alte cateva povestiri maia 101

VRETI SI VOI MAIA?

Vreti si voi maia? Trebuie doar sa stiti sa cereti :)
dry starter 04
Poate ati observat de cateva zile pe bara de sus o pagina noua: ”vreau si eu maia!
Nu copiez aici textul de acolo, cei interesati puteti accesa pagina sa vedeti despre ce este vorba.
Acesta este cadoul meu pentru voi, prietenii mei, cei care ma sustineti si ma determinati sa merg inainte in calatoria mea. Daca nu aveti timp sa va cultivati propria maia de la zero, daca … daca… daca…, oricare ar fi motivul pentru care nu aveti o maia, dar vreti sa faceti paine traditionala cu tot dinadinsul… e bine sa stiti ca eu exist si dincolo de ecran, va sunt prietena si sunt dispusa sa impart cu voi maiaua mea. Maiaua pe care o am de 2 ani si cateva luni si cu care am facut deja sute de paini. Pe care o ingrijesc bine, caci mi-e drag de ea. Daca o vreti, e a voastra. Momentan am o cantitate suficienta de maia uscata ca sa trimit cateva zeci de plicuri. Azi am trimis primul plic. Sa fie intr-un ceas bun!
Ce vedeti in poza, e maiaua uscata (cateva zeci de grame). In borcanul de langa, e maiaua rehidratata – reactivata, pornind de la 4 g de maia uscata. Am mai verificat o data, ca sa fiu sigura ca maiaua uscata e activa si buna. Confirm ca e activa si buna.
A durat undeva intre 48-60 de ore pana s-a dezmeticit si a revenit la viata.
dry starter 02
Cam atat momentan. Daca vreti sa faceti paine, acum e si mai simplu decat ati fi crezut.
Sa va fie de bine, dragi prieteni!
 dry starter 01

43 replies on “VRETI SI VOI MAIA?”

Buna, As dori, te rog frumos, si eu maia daca mai ai. Sper ca nu m-am trezit tarziu dar trebuie sa fac retetele tale de pizza margerita si fara maia nu am nici o sansa.

Lorelei

Buna,

As dori si eu daca se poate maia uscata. Fac de ceva ani paine in casa, retete diverse, mai simple sau mai complicate, cu diverse adaosuri, dar sincera sa fiu nu am incercat niciodata reteta postata de tine. Arata senzational si mi-as dori tare mult sa incerc si asa.

Ioana, nu mai am maia uscata. Decat o rezerva pentru mine. Intreaba-ma mai incolo, peste catva imp, poate usuc din nou o tura.
dar… de ce nu incerci sa iti faci singura o maia? :)

Acum am descopertit acest blog formidabil si te felicit pt pasiune si pricepere. Desi fac saptamanal Paine,dar la Masina, doresc sa incerc si cu Maia. Cand mai ai disponibila ,daca se poate, doresc si eu(chair daca voi incerca sa fac propria Maia) .Multumesc ff mult pt tot ce ne inveti.

Acum am descopertit acest blog formidabil si te felicit pt pasiune si pricepere. Desi fac saptamanal Paine,dar la Masina, din faina integrala.
Am incercat sa fac si din faina integrala de SECARA dar nu s-a copt deloc.
Doresc sa incerc cu Maia si sa o coc la cuptor.
Am rugamintea sa-mi dai reteta de MAIA DIN FAINA INTEGRALA DE SECARA
Cand mai ai disponibila ,daca se poate, doresc si eu(chair daca voi incerca sa fac propria Maia) .Multumesc ff mult pt tot ce ne inveti.
Dan

Fac paine de casa de aproape 7 ani la masina mea de paine Privileg.este printre primele aparute pe piata la noi.Iti urmaresc blogul de aprox. 1 an si sunt foarte incantata de ceea ce ai reusit sa faci.Iti multumesc pentru toate sfaturile tale si iti doresc foarte mult succes in viitor!In ultimul an fac paine numai framantata la mana pentru ca reusesc mult mai bine sa simt aluatul si sa dozez mai bine ingredientele.Iubesc la nebunie sa ma joc cu aluatul de paine.Mai nou am descoperit painea neframantata cu aluatul la frigider peste noapte,iar rezultatul este nemaipomenit!Daca iti prisoseste o mica cantitate de drojdie uscata te rog mult de tot,nu ma uita!Iti multumesc!!!Astept cu nerabdare noile tale retete!!!!

Buna Codruta
Ma alatur si eu celor care isi doresc din maiaua ta uscata.
Daca pe viitor mai cresti niste maia de dat te rog sa ne anunti.
Merci
Maria

Codruta eu am incercat de 2 ori sa fac maia ,am renuntat nu stiu unde gresesc,daca pe viitor mai usuci ,comand si eu ,plus o painica delicioasa,ca tot te urmaresc pe facebook.Pupici

Buna seara,
Aud pentru prima data de maia, desi caut de ceva timp prin magazine o paine sanatoasa si adevarata.As dori sa cumpar si eu, daca veti mai avea la vanzare.Multumesc!Felicitari pentru blog!

Buna Codruta,

as vrea si eu maia uscata. As vrea sa le fac alor mei o painica buna si sanatoasa :)

Multumesc.
Cristina

as dori sa stiu cat de buna e maiaua pe care eu o folosesc si pe care o am ca reteta de la tara ,era folosita de bunici nostri.se opreste putina coca de la paine care este facuta tot cu maia ,se lasa la crescut si cand a crescut suficient se adauga malai inmuiat in apa calda si se framanta cu coca pana se incorporeaza malaiul si se intareste compozitia ca sa poti face ca niste chifle mai mici ,si se pune la uscat.se lasa la uscat bine ,altfel mucegaiesc.cu astfel de maia fac eu paine si as dori sa stiu care e mai buna cea pe care o folositi dvs sau si cea folosita de mine e buna .

Buna, imi place nespus de mult blogul tau, eu de obicei folosesc drojdie proaspata la paine deoarece bebelusa nu prea imi lasa timp dar vreau sa incerc sa fac maia. Ma poti ajuta cu o reteta de maia sau imi poti trimite si mie un plic de maia uscata? Multumesc mult si spor in continuare la ceea ce faci :o)

Codru draga,
daca fac piine cu masina de piine pot folosi maia ? Daca faina e integrala de griu spelta, maiaua trebuie sa fie tot din aceeasi faina ?
Spor la treaba si mult succes !

oza, nu stiu cum se foloseste maiaua la mp. au mai intrebat / incercat si alte persoane, dar nu stiu cum iese si cum trebuie adaptata reteta :(
maiaua poate fi din orice faina, dar daca ai grau spelta in casa, foloseste-l si la hranit maiaua.

Buna

este minunat site-ul tau, ma bucur ca te-am descoperit! acum incerc sa-mi cresc eu maia singura, cautam de mult modalitatea de aface paine de pe vremea dacilor…acum am gasit-o! dar pentru ca sunt nerabdatoare sa fac paine, te rog frumos sa-mi trimiti si mie un plic cu maia uscata; spune-mi doar cum se procedeaza.
cu bine

Angela

Buna ziua Codruta
In primul rand as vrea sa te felicit pentru initiativa ta de a darui celorlalti o portie de sanatate fara a cere nimic in schimb.Demn de admirat!!!
As dori si eu maia.Cum trebuie sa procedez?
Multumesc

Of…să știi că exact asta aș vrea să încerc și eu. În Grecia pâinea cu maia se numește zimoto și este destul de scumpă, dar și aici este o artă în a o găti pentru că rareori am gustat una pe plac. Vreau și eu maia, dar eu locuiesc aici în Grecia. Oare cum să fac? Scrie-mi pe email poate pot face și eu maia aici :D și cum să o folosesc totodată!

De vreo trei luni am descoperit “codrudepaine” si ma bucur ca mai exista si oameni pasionati de ceea ce fac si sunt dispusi sa impartaseasca si altora cunostiinte despre pasiunea lor. Traim intr-o lume nebuna dupa profit si ” eficienta” in care bucuria de a face ceva doar din pasiune pare un nonsens Mi-i se pare foarte tentant sa faci paine acasa. Am si cumparat un aparat de facut paine. A fost o achizitie inutila pentru ca nu ofera nici un fel de satisfactie si painea nu a iesit chiar deloc deosebita. Am cautat pe net, am gasit “codrudepaine” si imi tot spun ca ma apuc sa fac paine dar nu mi-am gasit timp. Dar acum m-am hotarat asa ca iti scriu .
O sa imi cumpar ustensilele recomandate de tine, o sa citesc in amanunt tot ce ai postat si sper sa imi iese o paine exceptinala. Vreau sa imi fac si eu “maiau mea” insa pentru “siguranta” as vrea daca se poate sa imi trimiti si mie un plic cu maia uscata. Am citit pe blog de experientele neplacute cu deschiderea brutariei si cu trimiterea de maia prin plic. Nu pot decat sa regret ce ai patit . Din pacate oamenii nu-si merita intotdeauna numele de oameni si generozitatea e luata drept slabiciune. Vreau sa iti platesc dinainte cheltuielile cu transportul +costul mailei. Asa e corect si te rog sa imi spui pretul. Ce carte imi recomanzi ca incepator in domeniu. Si pentru ca baza painii e faina poate ma poti ajuta cu o sursa de unde pot cumpara faina de calitate. Cu apa e rezolvat, am permanent apa de izvor.
Unde pot sa iti scriu adresa si detalii?
Sper ca nu am fost prea direct dar modul in care ai scris pe blog ma face sa cred ca nu o sa refuzi.
Iti multumesc anticipat pentru ajutor.
Pare un steriotip fraza dar “felicitari pentru blog”. Sunt de-a dreptul ” invidios” de pasiunea cu care scrii despre prepararea painii.

Buna Codruta, as dori si eu maia . Dar nu stiu cum as putea intra in posesia ei, eu locuiesc in Uk. Poate tu cunosti pe cineva care mi-ar putea darui niste maia. Multumesc anticipat.

Leave a Reply to Ioana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *