Categories
alte cateva povestiri fara retete - no recipes

Absenta cu motivare

shapes

Cum s-ar spune, lipsesc o perioada (nu plec niciunde, doar ca intru mai rar online), dar am un motiv serios pentru acest fapt. Viata se intampla prea repede uneori, si singurul loc din care pot rupe o bucata de timp in plus, e blogul. De data asta, insa, coc ceva. La propriu :) Daca imi scrieti si raspund cu delay, sa stiti ca am un motiv serios: sunt ingropata in prea multe paini, maiele si aluaturi in diferite stadii de fermentare si parcursul distantei dintre blatul de lucru si calculator e intrerupt de SF-uri, shaping-uri, poze, faina, cuptor si cleaning afterward :)) Nu va dezvalui mai multe acum, caci evenimentele sunt inca in curs de desfasurare (yep, big secret!), dar va promit ca revin cu cateva formule noi si cu niste povesti uimitoare :)
Paine cu masline, lamaie si herbes de Provence

masline

San Francisco Sourdough

sfsd coajasfsd

Semolina cu seminte de fenicul, susan si coaja de portocala

semolina aromata

Paine dulce impletita cu vanilie si stafide

challah cu vanilie si stafide

Secara 80% cu altus si fulgi de secara germinata

secara 80

…si un martisor intarziat din partea mea. Sa ne auzim cu bine, cat de curand!

martisor

♥ codruta

43 replies on “Absenta cu motivare”

Uf, daca taceam, filozof ramaneam!
Sunt in discutii, socoteli si cautari de sponsori pentru o chestie mishto. Na, mai mult inca nu pot sa-ti spun, doar ca a inceput sa se lege ceva. Esti in vizor.

Fiuu, ce de feluri…
Să te văd când cer oamenii reţete şi instrucţiuni de formare la fiecare :))
Îmi place coroana, e de efect.

Razvan, o sa vad cum ma descurc cu instructiunile, cand e cazul. Exista si youtube, mai bun decat oricate explicatii in cuvinte :)
sunt de acord cu coroana :) a fost “fun” si sa o fac, sa stii :)

Buna Codruta
Sunt minunate painicile pe care le-ai pus, iar coronita … nu am cuvinte
Cit despre intirzieri, cum se spune: mai bine mai tirziu…. totul este sa nu uiti de noi
Pina ai sa te reintorci.. spor la treaba si painici frumoase si gustoase :)

somn? ce-i aia? dormit? cine are nevoie de el? :)
Trifoiul a iesit neasteptat de bine, la cat m-am chinuit sa il fac, m-am mirat si eu ca a iesit ceva dragut

You are THE most amazing bread baker I’ve ever “known” – and I mean it.

you keep making masterpiece after masterpiece, I think there’s no bread you won’t be able to tackle – I am inspired….

(I am looking forward to reading about your “secret adventures” , fingers crossed…)

Sally, thank you, I’m blushing :) I’m not as good as you think I am (but one day I will, I promise you that:), but I’m glad that you find my work inspiring.
My secret adventure is over, I’ll blog about it soon :)

Doamne, Codruta, ce bine ca luam o pauza! Fata draga, altfel muream de pofta! And on a serious note, abia astept sa vad ce ne pregatesti. Spor la treaba si sa te mai si odihnesti, vorba Mihaelei!

Ce frumoasa e painea impletita:)
Dar cel mai mult imi place martisorul, coroana… imi imaginez ce crusta poate avea.
Mult succes, ma refer la proiectul secret:) si astept vesti de la tine, sa nu ne lasi mult sa asteptam, te rog…

Daniela, ai dreptate, crusta a fost superba la martisor si coroana. Gustul, de asemenea.
Painea impletita o cunosti, ca am vorbit cu tine despre ea, si am vazut ce ai facut si tu (foarte frumoase si ale tale!)
O sa revin cu detalii despre painile din poze, si nu numai :)

Merci, dana :) am si eu bloguri preferate, si stiu ce bucurie am eu cand gasesc cate un articol nou pe ele. Ma bucur sa aflu ca tu astepti articole aici, inseamna asa de mult pentru mine!

hello.. where on your site do i find the recipe that matches the photo(yummy!) for san franciso sour dough.. i cant seem to find it?

Vezi daca maiaua ta e asa pretioasa ;) …. faci mult mai multe painici !!! ;) … doamne cat sunt de frumoase , iar martisorul , fie el si cu intarziere , este superb !!! … l-as mirosi putin ;) …

:)) madga, martisorul a fost mirosit si mancat cu mare pofta, desi mie mi-a parut rau sa il rup in bucati. Culmea e, ca la painile “normale” abia astept sa le tai si sa vad cum arata inauntru, dar la formele astea speciale (coroana, trifoiul) nu-mi venea sa le “stric” aspectul. Sunt minunate de dat cadou, de admirat, dar de mancat paca le prefer pe cele cu forme obisnuite. :)

ca scrii despre lipsa de timp, inteleg exact pentru ca: dupa doua zile de delegatie si nerabdarea pana in cer sa incerc vermont-ul, m-am apucat aseara sa fac maiaua lichida, m-am trezit dis-de-dimi sa framant. degeaba, nu am avut 2 ore ca sa las aluatul la frigider pana deseara. asa ca ce am facut?? l-am luat cu mine la birou:-)
sa vedem ce iese din experienta asta.

:))))) deci asta e cea mai tare faza ever! Nu pot sa cred ca ti-ai luat aluatul la lucru!!!
Am explodat in ras cand am citit mesajul, dar te inteleg perfect! de cate ori nu mi-am adaptat programul in functie de aluat…
pana la urma, ai procedat corect, mai nasol e daca te prinde vreo sedinta si suna timerul pt SF :) atunci sa te vad :))

primavara a inceput tare bine! ma bucur ca am scapat de frig, iar vremea e optima pt aluat: nici prea cald, nici prea frig, in perioada asta ar trebui sa avem cele mai bune rezultate :)
o primavara frumoasa iti doresc si tie :)

mda, am tot intors pe toate fetele timingul si asta era singura varianta. daca iese bine, voi repeta. insa retine ca am bucatarie la birou…deci nu am facut SF langa laptop:-)
sa stii ca apropos de frigul de iarna, cred ca am descoperit cauza problemelor avute in ianuarie-februarie cu maiaua. frigul. la noi acasa intre 8.30 si 4 si noaptea se opreste centrala si porneste doar daca temperatura scade sub o anumita limita. sunt sigura ca a fost prea rece ptr ele, maialele, si nu au mai lucrat la nivelul asteptat. de cum a dat o geana de soare…care cade de altfel direct pe “pult-ul” pe care stau borcanele la crescut, cum nu am mai avut probleme. la vara insa nu stiu ce voi face:-)

Emily! !!!! am simtit eu ca asa se va intampla!!!!! cand am citi mesajul tau m-am dus iute la tine sa vad, si la ora 12 noaptea i-am spus lui Vlad: nu mai ai scapare :)) va trebui sa manaci incercarile mele, cum or fie ele, de cupcakes si alte minuni :)

Pentru cei care va intrebati despre ce e vorba? am castigat cel mai dragalas set de forme de prajituri oferit de Emily’s cupcakes & treats, forme pe care le puteti vedea in articolul ei cu giveaway, si daca o sa imi si iasa ceva bun din ele, probabil ca o sa le vedeti si aici pe blog.

Ce mult ma bucur, Emily, iti multumesc pentru rasfat! Hai ca vin la tine sa imi confirm existenta :)

:) ma bucur tare mult ca-ti plac! Abia astept sa vad ce minuni ne pregatesti si Vlad … nu are ce face, trebuie sa se sacrifice :)) Te imbratisez cu mare drag! Pupici

Ah, Codrule! vad si simt ca ti s-au aliniat planetele! ma bucur din suflet.
am indicii din misterul tau, cineva care a fost acolo, fara sa stie ce si cum, mi-a povestit cu incantare…..
astept post-ul tau:)

teo, cu drag.

Sunt PERFECTE toate! ce de forme si arome! Stau pe-aproape, poate maine pun de-o paine cu masline. Mi-am luat si o semolina mai finuta, is curioasa sa o incerc. Si cea de Secara 80% cu altus si fulgi de secara germinata are un miez superb!

Merci adela! Sa nu faci painea de masline pana nu pun eu reteta! :) O scriu acum, dar cred ca abia maine o public (pana aleg pozele…stii cum e, mai greu :)
ps. cea de secara e micul meu dejun saptamana asta. sunt vrajita de gustul ei (si fericita ca sunt singura consumatoare de secara din casa :)) !!!!

nu,nu stai linistita, am vazut pe FB ca o scrii, asa ca maine pana e la noi dimineata poate ca tu o sa o ai deja postata, daca nu si poimaine, e ok ca aia o sa fie numai pt mine.

Leave a Reply to adela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *