desem bread 04

            UPDATE la sfarsitul articolului, miez si concluzii.
          Nu ma pot abtine sa nu va arat prima paine cu maiaua desem de care vorbeam ieri. M-am invartit in jurul ei jumatate de ora adulmecand-o. Nu stiu daca e buna sau nu, abia maine o voi taia, nici nu stiu daca crapaturile sunt defect sau nu, dar sunt asa de mandra de painea asta, n-am idee de ce. Poate pentru ca de un an de zile tot cochetez cu desemul si pana acum n-am avut curaj sa-l fac, poate doar pentru ca e prima paine 100% integrala pe care am facut-o si am topait in jurul ei de parca ar fi fost prima paine ever!
Teama mi-e ca daca e asa de buna precum miroase… I’m sold! Bye bye paini albe!
desem starter
asa arata desemul dupa 10 ore, inainte de a intra in aluat.
desem bread preshape
preshape-ul
si painea calda, invelita intr-un strat fin de tarate ♥
desem bread 02desem bread 01desem bread 03

 

ma duc pe TFL, sa ma laud si acolo un pic, ca l-am bombardat ieri pe PiPs cu intrebari :)…
UPDATE a doua zi: poze cu miezul si note despre gust:
E intr-adevar una din cele mai bune paini integrale pe care le-am mancat pana acum. Are aroma de caramel, nu e acra deloc, nu e amara deloc. Miez, coaja, totul imi place la ea. Stiu ca nu e perfecta, am subdospit-o si puteam sa merg mai sus cu hidratarea (m-am oprit la 80%), iar desemul meu e tanar si in mod sigur o sa isi schimbe gustul in timp. Una peste alta, sunt incantata de prima incercare. Daca va place painea integrala, asta o sa va placa fara doar si poate. Ce vreau sa vad mai departe, e daca am avut norocul incepatorului, sau daca formula e chiar asa de buna incat nu va da gres niciodata. Va tin la curent!

desem bread crumb 02desem bread crumb 03desem bread crumb 04

codruta♥
Trimit aceasta paine catre Susan la YeastSpotting, pentru galeria saptamanala de paini din 06 aprilie 2012.