Atelierele de paine din weekendul trecut, de la Bucuresti au fost foarte reusite si satisfacatoare. Multa munca, multi participanti, multe emotii si muuuuult aluat.
Muuuult aluat!!! Multa maia. Multa faina.
Am ajuns in Bucuresti sambata dimineata, dupa o noapte dificila de dormit in tren. Si cu o raceala care ma chinuia de o saptamana. Am inceput pregatirile pentru atelier pe la ora 9:30, eu impreuna cu Viviana, avand de facut aproape 45 kg de aluat. 8 kg maia, 22 kg faina, 14 kg apa si 0.5 kg sare. Cu un malaxor pe care nu il cunosteam, si mult prea mic pentru nevoia noastra, experienta nu a fost lipsita de emotii, dar ne-am descurcat foarte bine. 4 ture de autolyse, 4 ture de malaxat si apoi 12 ture de stretch and fold. Plus aranjat mese si organizat chestii marunte. Tin neaparat sa multumesc Vivianei pentru ajutorul dat pe tot parcursul atelierului dar mai ales pentru pregatirea maielei, fapt care m-a scutit pe mine de a cara pe tren o galeata plina cu maia… Atelierul a decurs foarte bine, cele 45 kg de aluat au trecut prin mainile mele si ale participantilor si s-au transformat in boule, batard, baghete, chifle… cu voie buna, glume si emotii.
Atelierul de duminica a fost mai relaxat, cel putin in ceea ce priveste pregatirile. 400g maia, 500g apa, 800g faina, 20g sare. Acestea au fost ingredientele cu care fiecare participant a invatat sa faca paine, trecand prin toate fazele premergatoare dospirii: autolyse, framantat, SF, shaping. Ne-am lipit degetele de aluat, am framantat, am ras, am gustat paine cu maia, ne-am straduit fiecare sa facem cat mai bine ce aveam de facut: eu sa impart din experienta mea, restul sa intrebe si sa invete. La final, fiecare paricipant a plecat cu aluatul in vas, urmand sa il coaca acasa, cu un pahar cu maia numai buna de hranit si intretinut pentru painile viitoare si cu capul doldora de invataminte.
A fost fain, a trecut prea repede…
M-am bucurat sa cunosc cititori ai blogului, persoane pe care le stiam dupa nume, carora acum le asociez numele si cu chipul. Va multumesc ca ati venit special ca sa ne cunoastem. M-am bucurat sa intalnesc bloggeri dragi, fete pe care le admir si cu care abia astept sa ma reintalnesc. Catalina, Andreea, Andreea si Georgiana, va promit ca data viitoare, dupa atelier, nu plecati la “ceai” fara mine!
Am primit foarte multe poze si am hotarat sa le incarc pe toate pe flickr, ca sa va bucurati de ele si sa simtiti atmosfera.
Multumesc in mod special lui Alexandru Patatics, care a fost alaturi de noi in cele doua zile de ateliere si a facut poze si a filmat (abia astept sa vad video-urile!!!) si apreciez enorm talentul, efortul, generozitatea, bunavointa si timpul acordat.
Catalina, iti multumesc ca ai lasat la o parte aluatul lipicios si ai gasit ragaz sa faci atat de multe poze :)
Pentru fetele de la “de-a brutaria” a fost primul atelier de paine pe care l-au organizat. Viviana si Ioana, va multumesc pentru ca m-ati invitat in Bucuresti, va multumesc pentru primire, organizare, voie buna si pasiunea comuna pentru paine. Viviana, iti multumesc pentru poze, pentru maia, pentru ajutorul din timpul atelierului si pentru efortul depus ca toul sa iasa perfect. Sper sa ne revedem in curand, la un alt atelier.
Toate pozele sunt incarcate pe pagina mea Flickr, dar le puteti vedea in slideshow mai jos.
Poze de la atelierul de paine “Shaping si scoring” 3 noiembrie, Bucuresti. Foto: Viviana Marza
Poze de la atelierul de paine “Shaping si scoring” 3 noiembrie, Bucuresti. Foto: Alexandru Patatics
Poze de la atelierul de paine “Initiere in painea cu maia” 4 noiembrie, Bucuresti. Foto: Viviana Marza
15 replies on “Poze si impresii de la atelierele de paine din Bucuresti”
Wooowww!!! F fff dragutze pozele!!! Se vede ca s-a tras din greu la atelier:):)!Dar si cu multa buna dispozitie!
La cat mai multe ateliere!:):):)
A:).
Codru, mi-a placut foarte mult atelierul de pe 3, m-am bucurat sa te cunosc si abia astept sa repetam experienta. Te pup!
A fost super la atelier Codruta, multumim pentru guidance :) am plecat de-acolo plutind .. .. :)
iar acasa am copt prima mea paine ever, a iesit incredibila, am ramas uluiti de cat de bine a crescut, copt interior&all. Mersi fain, mult succes mai departe!
Amazing experience! Loved the photos, and I think google translate did a reasonably good job to pass the whole atmosphere of the event… You worked so hard, I can imagine you need vacations now, really bad!
great to see you with a new post!
Buna Codruta
Adevarul este ca eu, una am avut multe de invatat si m-am bucurat enorm sa te cunosc
Asteptam un nou atelier :)
Multumesc
Codrulet, ma bucur foarte mult ca am participat la atelier!
Mi-a facut mare placere sa te cunosc personal!
Am invatat foarte multe, chiar daca emotiile m-au impiedicat sa exersez cu succes operatii care acasa nu-mi puneau probleme. Entuziasmul participantipantilor si dorinta fiecaruia de a-i acorda atentie si indrumare in momentul in care dadea forma aluatului au fost intense, iar eu nu ma gandeam decat sa eliberez locul de langa tine mai repede, pentru urmatorul.
Te astept din nou in Bucuresti si te rog mult sa anunti viitoarele ateliere mai intai aici, la tine acasa, pe blog, locul de unde ai pornit povestile despre painea adevarata si unde te asteptam in continuare, cu fidelitate de buni prieteni, sa reinnozi firul painilor cu maia.
Codruta ,
ma bucur mult ca am putut participa la atelierul din 3 Noiembrie si ca te-am cunoscut.
A fost interesant si foarte instructiv .
Am invatat lucruri noi pe care le aplic acasa atunci cand fac paine .
Daca vrei poti invata indiferent de varsta pe care o ai in acte …
Si mai este ceva !
Intotdeauna cand fac paine ma gandesc si la tine , cea care daruieste celorlalti din experienta ei.
Si noi iti multumim ca ai avut incredere in noi. Ne vedem curand, la urmatorul atelier!
Codruta, ma bucur mult,mult de tot ca te-am cunoscut, ca am avut ocazia de a participa la atelier,o experienta pe care as repeta-o oricand!Iti multumesc tare mult <3
Ne vedem la ceai:),te pup
Codruta ,
Dupa atelierele sustinute cu succes de tine si experienta acumulata in UK si peste ocean ,tare am vrea si retete noi sa postezi !Se poate ?
[…] multumim cu totii pentru asta). Din cauza ca am plecat din Bucuresti, am ratat-o cand a organizat primele ei ateliere aici, dar promit ca nu o s-o ratez data […]
Off, sper sa se mai organizeze asa ceva. Suna minunat si imi pare rau ca abia acum am aflat de un asemenea eveniment! Offtopic: Desi am citit multe articole de pe acest blog de cand l-am descoperit, nu am gasit inca informatii despre faina. Ati putea sa imi spuneti care ar fi o sursa buna de faina pentru painea cu maia? Multumesc in avans! Mult succes!
[…] multumim cu totii pentru asta). Din cauza ca am plecat din Bucuresti, am ratat-o cand a organizat primele ei ateliere aici, dar promit ca nu o s-o ratez data […]
Buna, Codruta, chiar zilele trecute ma gandeam sa te rog sa faci un atelier in care sa ii inveti pe doritori contra-cost cateva lucruri despre ceea ce stii despre paine (asta pentru ca nu mai intrasem oe blogul tau decat in mod superficial, fara sa citesc si sa retin ca facusei asa ceva). Eu trebuie sa recunosc ca sunt traumatizata de aluaturile de paine. Atatea am incercat si de fiecare data a aparut un esec. Sunt tare demoralizata de asta si incerc sa nu ma las. Azi am luat faina bio de secara si ma pregatesc sa fac painica cu 40% secara desi am emotii mai mari decat pot descrie. Si tot nu ma las!
Asa ca revin la ideea mea: daca te gandesti sa faci un atelier in Cluj, voi fi prima pe lista. Am idee despre ce as vrea sa stiu exact de la tine, dar sunt dispusa sa invat orice, cu siguranta fac eu greseli pe undeva si este cazul sa invat sa lucrez corect sau iar voi avea rezultate din acelea dezastruoase cu care pot alunga cainii vagabonzi :)))
[…] foarte fin este mai mult decât necesar. După cum vedeţi în video-ul cu Hamelman sau pe site-ul Codruţei întâi se aplatizează puţin aluatul cu mâinile, apoi se aduc marginile spre centru şi se […]
15 replies on “Poze si impresii de la atelierele de paine din Bucuresti”
Wooowww!!! F fff dragutze pozele!!! Se vede ca s-a tras din greu la atelier:):)!Dar si cu multa buna dispozitie!
La cat mai multe ateliere!:):):)
A:).
Codru, mi-a placut foarte mult atelierul de pe 3, m-am bucurat sa te cunosc si abia astept sa repetam experienta. Te pup!
A fost super la atelier Codruta, multumim pentru guidance :) am plecat de-acolo plutind .. .. :)
iar acasa am copt prima mea paine ever, a iesit incredibila, am ramas uluiti de cat de bine a crescut, copt interior&all. Mersi fain, mult succes mai departe!
Amazing experience! Loved the photos, and I think google translate did a reasonably good job to pass the whole atmosphere of the event… You worked so hard, I can imagine you need vacations now, really bad!
great to see you with a new post!
Buna Codruta
Adevarul este ca eu, una am avut multe de invatat si m-am bucurat enorm sa te cunosc
Asteptam un nou atelier :)
Multumesc
Codrulet, ma bucur foarte mult ca am participat la atelier!
Mi-a facut mare placere sa te cunosc personal!
Am invatat foarte multe, chiar daca emotiile m-au impiedicat sa exersez cu succes operatii care acasa nu-mi puneau probleme. Entuziasmul participantipantilor si dorinta fiecaruia de a-i acorda atentie si indrumare in momentul in care dadea forma aluatului au fost intense, iar eu nu ma gandeam decat sa eliberez locul de langa tine mai repede, pentru urmatorul.
Te astept din nou in Bucuresti si te rog mult sa anunti viitoarele ateliere mai intai aici, la tine acasa, pe blog, locul de unde ai pornit povestile despre painea adevarata si unde te asteptam in continuare, cu fidelitate de buni prieteni, sa reinnozi firul painilor cu maia.
Codruta ,
ma bucur mult ca am putut participa la atelierul din 3 Noiembrie si ca te-am cunoscut.
A fost interesant si foarte instructiv .
Am invatat lucruri noi pe care le aplic acasa atunci cand fac paine .
Daca vrei poti invata indiferent de varsta pe care o ai in acte …
Si mai este ceva !
Intotdeauna cand fac paine ma gandesc si la tine , cea care daruieste celorlalti din experienta ei.
Si noi iti multumim ca ai avut incredere in noi. Ne vedem curand, la urmatorul atelier!
Codruta, ma bucur mult,mult de tot ca te-am cunoscut, ca am avut ocazia de a participa la atelier,o experienta pe care as repeta-o oricand!Iti multumesc tare mult <3
Ne vedem la ceai:),te pup
Codruta ,
Dupa atelierele sustinute cu succes de tine si experienta acumulata in UK si peste ocean ,tare am vrea si retete noi sa postezi !Se poate ?
[…] multumim cu totii pentru asta). Din cauza ca am plecat din Bucuresti, am ratat-o cand a organizat primele ei ateliere aici, dar promit ca nu o s-o ratez data […]
Off, sper sa se mai organizeze asa ceva. Suna minunat si imi pare rau ca abia acum am aflat de un asemenea eveniment! Offtopic: Desi am citit multe articole de pe acest blog de cand l-am descoperit, nu am gasit inca informatii despre faina. Ati putea sa imi spuneti care ar fi o sursa buna de faina pentru painea cu maia? Multumesc in avans! Mult succes!
[…] multumim cu totii pentru asta). Din cauza ca am plecat din Bucuresti, am ratat-o cand a organizat primele ei ateliere aici, dar promit ca nu o s-o ratez data […]
Buna, Codruta, chiar zilele trecute ma gandeam sa te rog sa faci un atelier in care sa ii inveti pe doritori contra-cost cateva lucruri despre ceea ce stii despre paine (asta pentru ca nu mai intrasem oe blogul tau decat in mod superficial, fara sa citesc si sa retin ca facusei asa ceva). Eu trebuie sa recunosc ca sunt traumatizata de aluaturile de paine. Atatea am incercat si de fiecare data a aparut un esec. Sunt tare demoralizata de asta si incerc sa nu ma las. Azi am luat faina bio de secara si ma pregatesc sa fac painica cu 40% secara desi am emotii mai mari decat pot descrie. Si tot nu ma las!
Asa ca revin la ideea mea: daca te gandesti sa faci un atelier in Cluj, voi fi prima pe lista. Am idee despre ce as vrea sa stiu exact de la tine, dar sunt dispusa sa invat orice, cu siguranta fac eu greseli pe undeva si este cazul sa invat sa lucrez corect sau iar voi avea rezultate din acelea dezastruoase cu care pot alunga cainii vagabonzi :)))
[…] foarte fin este mai mult decât necesar. După cum vedeţi în video-ul cu Hamelman sau pe site-ul Codruţei întâi se aplatizează puţin aluatul cu mâinile, apoi se aduc marginile spre centru şi se […]