Categories
alte cateva povestiri

CODRU DE PAINE si CODRUTA POPA

        Codru de Paine, blogul, a inceput sa existe pentru ca eu, Codruta Popa, iubesc oamenii. Si painea. Si pentru ca acum 2 ani, singurul mod in care am putut sa ma daruiesc oamenilor, a fost scriind despre paine.
         Nu cred ca gresesc mult daca spun ca am fost un pionier intr-o nisa neacoperita pe vremea aceea. Ore si ore si ore de studiu am investit inainte de a scrie un articol. Inainte de a indrazni sa fac o afirmatie, sa dau un sfat sau sa raspund unei intrebari simple. Unii ati luat de-a gata informatiile oferite, altii ati apreciat munca din spate si mi-ati devenit prieteni. Altii, m-ati uitat, dar ati continuat sa faceti paine. Unii faceti paine, fara ca macar sa stiti ca cine v-a invatat, a invatat la randul lui de la mine. Tuturor, va multumesc. Fara voi, astazi nu as putea sa scriu aceste randuri. Nu as putea sa imi duc visul mai departe.
         Un vis pe care aproape mi-e teama sa-l numesc, ca sa nu dispara. Un proiect despre care nu am vrut sa vorbesc public mult timp, de frica sa nu il fac sa piara.
O brutarie artizanala de paine cu maia.

Print

        Codru de Paine, brutaria, incepe sa existe pentru ca eu, Codruta Popa, iubesc oamenii. Si painea.
         Povestea pe scurt, e asta:
         Facand paine, scriind despre paine, urmarind maiaua si aluatul, m-am descoperit pe mine. Am descoperit ca am rabdare, talent si aplecare spre un domeniu inainte complet necunoscut mie. Am aflat pe propria-mi piele ca painea vindeca rani si umple sufletul de speranta si fericire. Ca traind in ritmul aluatului, imbatranesti mai frumos si devii un om mai bun. Am simtit ca rolul meu in viata e strans legat de facutul painii. Poate vi se pare ca exagerez, poate vi se par vorbe dulcegi si rasuflate, dar va asigur ca pentru mine nu sunt. Sunt lucruri serioase, cu care nu as putea glumi vreodata. Cei care stati dincolo de ecran si cititi de mult timp ce scriu si faceti paine odata cu mine, ma intelegeti, stiu sigur.
         La treizeci si patru de ani, am trecut prin ceea ce se numeste criza existentiala. Cine sunt ca om, care e rolul meu in viata, unde e locul meu, ce vreau sa fiu si ce ma face fericita? Unii trecem prin criza asta mai devreme, altii mai tarziu… pe mine m-a izbit anul trecut. Nu a fost o perioada prea frumoasa sau placuta ca amintire, dar privind in urma, am iesit din ea biruitoare si cu niste raspunsuri simple si clare. Iar raspunsurile s-au concretizat rapid in dorinte, dorintele in planuri, planurile in fapte, iar astazi vi le impartasesc pe cele mai importante:
         In 26 aprilie m-am casatorit cu Vlad, omul care imi e alaturi de 7 ani de zile. Si pe care il iubesc pana la cer si inapoi. Si care m-a ajutat sa aflu raspunsurile intrebarilor “Cine sunt ca om, care e rolul meu in viata, unde e locul meu, ce vreau sa fiu si ce ma face fericita?”.
         In aceeasi zi de 26 aprilie, am luat in chirie un modest dar minunat spatiu langa Piata Unirii, care s-a ivit din senin, dupa luni de cautari, si care s-a potrivit ca o manusa dorintei mele de a deschide o brutarie artizanala in oras. Si care a raspuns intrebarii: “ce vreau sa fiu, care e rolul meu si ce ma face fericita?”
         Intre timpul cu Vlad si amenajarea acestui spatiu s-a desfasurat viata mea in ultimele luni. Cei care au trecut printr-un santier, stiu ce efort si consum psihic implica o astfel de activitate. Mai cu seama cand e contra timp, cu buget limitat si cu decizii importante de luat  chiar in timpul executiei. Dupa doua luni care au trecut cu mare viteza, cu nervi, cu bucurii la fiecare actiune finalizata, cu emotii, uneori lacrimi de disperare si o caruta de bani, spatiul e curat, luminos, drag pe cat se poate si gata pregatit pentru a deveni dintr-un simplu spatiu, un LOC.
CODRU DE PAINE, blogul, a aparut pentru ca atunci aveam nevoie sa vorbesc despre painea adevarata.
CODRU DE PAINE, brutaria, apare pentru ca acum am nevoie sa ofer oamenilor painea adevarata.
          Iubesc oamenii, iubesc tara mea, si mai mult, iubesc orasul in care m-am nascut si in care vietuiesc. Nu sunt oarba la defectele lui si ma doare ca e ramas in urma la multe capitole, dar asa cum e, urat frumos bun si rau, mi-e prins in suflet pe viata. Port Timisoara in mine, oriunde ma aflu, si cat voi trai, aici e casa mea. Poate nu intamplator pentru jurnalul meu de brutar amator, in Timisoara astazi nu exista inca nici o brutarie artizanala de paine cu maia. Poate ca asa cum nisa blogurilor de paine era libera si in asteptarea cuiva care sa deschida ochii si drumul, la fel, orasul meu asteapta ca cineva sa schimbe ceva in breasla asta. Acesta e planul meu pe termen lung, acesta e raspunsul la intrebarea: care e rolul meu?, acesta e modul meu de a ma darui oamenilor. Inca o data, prin paine.
         Codru de paine, brutaria, se afla pe strada Emanoil Ungureanu la nr. 9. La o aruncatura de bat de centru, piata Unirii, piata Marasti si piata 700. Inca nu e mare lucru de vazut, e doar un spatiu alb, proaspat zugravit, in care troneaza singur, primul utilaj adus si montat si anume cuptorul. Ceea ce pentru oricine poate parea doar un spatiu gol, pentru mine are deja viata: acolo vine pultul de vanzare, acolo rafturile cu paini, acolo cosurile cu baghete, farfuriile cu croissanti cu unt, acolo masa de lucru si dincolo zona de preparare. Le imaginez, le vizualizez cu ochii mintii si le proiectez de doua luni. Incepand cu saptamana viitoare, vor aparea, rand pe rand, fiecare cuminti la locurile lor, echipamentele, mobilierul, ustensilele.

[google-map-v3 width=”640″ height=”400″ zoom=”17″ maptype=”hybrid” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”true” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”45.757398,21.227114{}bread.png{}CODRU DE PAINE, brutarie artizanala” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

         Totul e deschis, totul e la vedere, pentru cei care vor avea rabdare, curiozitate si timp sa priveasca, nimic nu e ascuns. Nu va fi nevoie sa va spun ce nu contine painea, pentru ca veti vedea ca ea contine doar apa, faina bio, sare. Seminte, nuci, masline, fructe… astea vor completa painile de baza si le vor scoate din monotonia saptamanala. Biscuiti, tarte, croissanti si alte rasfaturi pe baza de lapte, unt, oua, fructe – vor intra treptat in meniu, pe masura ce organizarea productiei va fi eficienta.
          Nu am inca o zi fixata pentru inaugurare, dar simt ca ziua se apropie cu pasi repezi si pentru ca anticipez o perioada foarte aglomerata din momentul in care voi incepe munca, m-am gandit sa va invit pe cei dornici sa ne cunoastem sau pe cei curiosi sa vada spatiul asa cum e el acum: haideti in vizita. Veti auzi povestea painii, descrierea fiecarui obiect si va voi conduce intr-un tur complet al micii brutarii. Daca aveti drum pe acolo, e foarte posibil sa ma gasiti in brutarie, bucuroasa de oaspeti si cu chef de vorba.
        De cand nu am mai scris nimic pe blog, s-au mai intamplat si alte lucruri bune pentru mine, demne de mentionat:
          Am avut placerea si onoarea de a participa in calitate de invitat la primul numar al revistei OMNIVOR, editat de redactia revistei Decat O Revista (DOR). Articol care se intinde pe 7 pagini, scris de Andreea Giuclea, cu poze de Luiza Puiu.

omnivor 02

           La acelasi capitol: ce am mai facut/ cu ce ma mai mandresc? am fost saptamana trecuta invitata la emisiunea TV a Manuelei Strinu de la Digi24, “Recrutat in Timisoara”. Inregistrarea video  o puteti vedea aici (click), sau pe canalul meu de youtube.

         La capitolul paine, sa nu credeti ca am stat degeaba: paine cu maia fara gluten, un motiv de bucurie personala, pentru ca a fost o provocare la care m-am supus singura, din nou, un capitol despre care nu stiam nimic. Faina fara gluten (mei, porumb, naut, etc), e altceva si diferita de orice am lucrat pana acum. Mi-a luat o luna sa ii dau de capat. Painea la care lucrez in ultima vreme este painea care va purta numele de “codru de paine”. Reteta proprie, pe care o ador de pe acum si inca nici nu am ajuns varianta finala.
         Mai las detalii si pentru data viitoare, dar nu pot sa inchei pana nu va impartasesc o veste buna cu care ma mandresc foarte tare si anume, ca am gandit inca din start amenajarea spatiului brutariei in asa fel incat sa poata functiona si ca atelier de paine (si nu numai), cu mese infainate si loc de forfota in jurul cuptorului. Nu mai trebuie sa plecati grabiti cu aluatul sub brat, ca sa il coaceti acasa. O data pe luna, codru de paine, brutaria, se va transforma in spatiu de intalnire pentru toti cei care vor sa petreaca impreuna timp de calitate.
 Am pus mai multe poze din timpul santierului pe pagina de facebook a blogului, pe care le puteti vedea accesand linkul acesta (click) . Daca vreti sa ne intalnim si sa vedeti spatiul inainte de deschiderea oficiala, lasati-mi un mesaj ca sa fiu acolo, sa va intampin. Daca vreti sa ma ajutati in vreun fel… spread the news: Paine adevarata cu maia, la brutaria Codru de paine, in Timisoara.
codruta ♥

63 replies on “CODRU DE PAINE si CODRUTA POPA”

Nu sunt din Timisoara, dar sper sa trimiti si prin curier painile tale odata ce brutaria se va deschide :)
Nu de alta, dar unii dintre noi trebuie sa comparam painile pe care am invatat sa le facem citindu-ti blogul cu painile celei care ne-a invatat sa le facem.

Am fost la tine draga mea si m-am bucurat sa te vad inflorind, sa vad brutaria si visul tau inflorind. Si am doua imagini cu tine pe care am uitat sa ti le trimit.

Te voi vizita negresit. Multumesc pentru tot ceea ce m-ai invatat. Cand fac piane ma gandesc la tine. Iti doresc mult succes. /hug

Draga Codruta, felicitari!
Si case de piatra! (si pentru Vlad, si pentru brutarie) :)
Sa stii ca daca am drum in Timisoara am sa trec neaparat sa te vizitez, esti eroul meu.
Ca si intrebare, oare ai putea sa pui reteta de paine fara gluten? Trebuie sa trec la un regim fara gluten, si lipsa painii ma ingrozeste, motiv pentru care am tot amanat. Am luat ceva faina fara gluten la kilogram, dar are tot felul de chimicale in ea. Se poate face ceva natural, fara gluten?

Ma bucura sa vad oameni care isi traiesc visul. Atunci cand gasim munca potrivita pentru noi timpul zboara cu folos, iar oboseala mai degraba ne relaxeaza. :) Am avut si eu norocul sa traiesc cativa ani astfel – ani pe care pastrez in amintire ca pe cei mai fericiti ani din viata mea de pana acum. Iti doresc multi ani de munca fericita si iti multumesc pentru toate painile cu maia salbatica pe care le-am facut si pe care le voi mai face! (PS Brutaria arata extraordinar, iar logoul CP mi se pare per-fect. Felicitari!)

Felicitari, Codruta! Eu cand spun paine adevarata, ma gandesc la tine. Nu te cunosc, dar gandul meu la tine este ca pentru un prieten drag, si niciodata nu am a pot sa te disociez de painea care face parte din toata fiinta ta. Eu am tot sperat ca mai ajungi la un workshop in Bucuresti, insa cand voi trece prin Timisoara, cu siguranta ajung la tine, si sper sa te si cunosc personal. Iti urez mult, mult succes! Cu drag, Ana

Sa fie intr-un ceas bun, sa ai multe, multe realizari si sa ai parte de tot ce iti doresti! Si iti multumesc pentru tot ceea ce am invatat de la tine, ma bucur ca esti omul minunat pe care il stim cu totii, pentru ca datorita tie si altora ca tine nu mi-am pierdut speranta ca putem fi mai buni, mai frumosi. Datorita tie am intrat in lumea aceasta minunata si am reusit sa aduc la randul meu un zambet si multumire celor carora din inima le-am daruit un “codru de paine”. Cu promisiunea ca atunci cand voi ajunge in Timisoara musai te voi vizita, cu mare drag te imbratisez si iti doresc tot binele,
Mariana

Felicitari, Codruta! Iti tin pumnii in acest demers minunat!
Iti multumesc pentru tot ce am invatat despre maia si minunata paine cu maia!

Draga mea, nu stiu pe nimeni mai potrivit ca tine pentru a primi de la viata toate bucuriile din lume. Esti unul dintre cei mai buni oameni si bloggeri pe care ii cunosc, ai fost si vei ramane marea noastra inspiratie si profesoara. Inutil sa spun ca daca nu ai fi existat tu nu as fi avut curaj sa incerc sa fac paine cu maia, iar asta mi-a schimbat viata.
Imi doresc din suflet ca visul tau sa prinda aripi din ce in ce mai mari si sa creasca dincolo de imaginatia ta. Pentru ca o meriti si pentru ca mai ai inca enorm de multe sa ne daruiesti. Iti doresc multa forta pentru a merge inainte!
PS Cu prima ocazie imi fac drum la Timisoara si vin sa mananc paine din brutaria ta. Ce bine suna asta :)

Felicitari, Codruta!

Mi se pare fantastic ca in numai 2 ani sa descoperi o pasiune noua, sa o cultivi si apoi sa o imparti cu publicul larg, iar publicul sa fie receptiv. Si bonus, sa rezolvi si o criza existentiala (problema de care ne lovim cu totii mai devreme sau mai tarziu) :D.
De voi trece prin Timisoara, cu siguranta mi-ar placea sa vizitez atelierul tau.

Mult succes in aventura brutariei artizanele!

Felicitari, Codruta! Frumoasa poveste, ma bucur sa aud de vise devenite realitate!
Painea cu maia este intr-adevar foarte buna. Si Prospero face in Timisoara paine cu maia, inca de prin anii ’90 ;)
Imi place logo-ul ;)

M-am bucurat si m-am emotionat citind acest articol. Sunt foarte fericita pentru tine si ma bucur ca ai reusit sa iti vezi visul cu ochii. Esti un exemplu pentru multi dintre noi si meriti tot ce e mai bun.
Si eu iti sunt recunoscatoare pentru ce am invatat si pentru ca datorita tie am descoperit painea adevarata.
Cu siguranta imi voi planifica o excursie prin Timisoara si voi veni fix la timp pentru un workshop :). Mult succes!

Norocoasa de mine ca locuiesc in Timisoara! :-) De cand astept o astfel de brutarie ca si cea pe care o deschizi tu draga Codruta!
Mult succes sa ai!

Codruta, felicitari si succes! Fiecare veste buna si noua de la tine ma umple si pe mine de bucurie! Iti doresc mult succes si noroc si mai mult! Si fii convinsa ca ne vom vedea in brutaria ta! Toate bune!

Cred că e a doua oară cînd îţi scriu. Mă bucur mult pentru tine căci îţi atingi perfecţiunea în fericire. Am avut ocazia să ajung la un atelier de pîine cu tine la Bucureşti. A fost fantastic chiar dacă eu eram racită cobză şi mă cam feream să nu îmbolnăvesc şi pe alţii. Tehnica învăţată la curs o folosesc mereu cănd fac pîine şi mereu mă gîndesc la tine.Cînd voi trece prin Timişoara sigur voi face popas la un “Codru de pîine”.
Mulţumesc pentru dăruirea ta.
Să fii fericită mereu!

Felicitari !! Ma bucur foarte mult pentru tine si iti multumesc, m-ai ajutat foarte mult.

Baietelul meu a avut alergie la gluten, primul pas spre vindecarea lui a fost sa-i scot glutenul pentru o perioada de timp cat sa se curete organismul, apoi sa-i reintroduc treptat gluten de calitate, procesat in casa,…, dupa un studiu am ajuns la concluzia ca glutenul dospit cu maia, (metoda traditionala de sute de ani) afecteaza cel mai putin organismul, iar aici blogul tau a fost de nepretuit pentru noi. Retetele sunt corecte, sincere, toate painile mi-au iesit minunate, cozonaci , pasca. Noi nu am mai cumparat paine de jumatate de an, si cred ca nici n-o s-o mai fac decat daca ajung in timisoara :).

Te-am citit undeva in comentarii ca ti-e frica sa nu faci vreodata intoleranta la gluten, nu, nu tre sa-ti fie teama… glutenul dospit cu maia nu iti face rau.

Te imbratisez,
Cristina

Felicitari Codruta!!!Povestea ta este si povestea altora , e si povestea mea, nascuta din disperare, din revolta , din frustrare. Da, strig si eu cu tot sufletul ” VINDECA RANI” ,si rani urate de care iti este rusine ,si de care nu mai speri sa te mai vindeci.Dar cineva iti arata calea , drumul , iar tie nu-ti mai ramane decat sa-ncerci sa calci pe acel drum.Acel cineva pentru mine ai fost tu , si iti MULTUMESC!!!
Ce a fost mai departe a fost dorinta, munca si pasiune. Te-am descoperit pe tine si m-am descoperit pe mine ,asa cum am amintit si aici http://art-bread-cookies.blogspot.ro/2013/04/paine-cu-adaos-de-tarate-seminte-si_8819.html
Eu iti doresc multa sanatate ,multa putere de munca , o viata frumoasa alaturi de sotul tau, si sa te inarmezi cu multa rabdare,pentru ca iti va trebui atunci cand iti vei pune intrebarea ” de ce in tara mea pe care o iubesc” pentru ca vei avea momente cand vei simti ca tara nu te iubeste.Daca vei reusi sa depasesti acele momente vei spune cu tot sufetul ” Am reusit” .
Cu drag, lenuta!!

Am citit fiecare cuvintel cu sufletul la gura .Mereu iti urmaresc postarile pe FB si sunt la curent cu orice realizare de-a ta ;) . Ma bucur enorm ca visul tau devine realitate in scurt timp .Esti o adevarata invingatoare . Bravo , Codrule !!!!
PS.La primul drum spre Timisoara , stiu sigur unde ma voi opri ptr prima data !!! <3 <3

Felicitari Codruta!Ma bucur foarte mult pentru tot ceea ce ai realizat si ca nu ai renuntat la visul tau.Iti multumesc si eu inca o data pentru tot ce ne-ai invatat si sa stii ca fara tine nu m-as fi apucat niciodata de painea cu maia.Durerea mea e ca nu stau mai aproape de Timisoara, deja simt mirosul imbietor din brutaria ta, dar o sa vina si ziua aia pentru o vizita speciala mai ales ca ne inviti si la workshop! Iti doresc tot ce e mai bun in lumea asta si reusita in tot ce ti-ai propus.

Vai Codruta, ma intrebam anul trecut ce-ai patit de nu vrei sa ne spui. Am sperat ca n-a fost ceva atat de grav. Despre criza existentiala…..asta si la mine se manifesta cam de multicel, dar eu n-am curajul tau sa ma desprind de monotonia zilnica si sa fac ceea ce-mi place.
E bine cand totul se termina cu bine. Ma bucur pentru tine ca ti-ai vazut visul cu ochii.
Nu l-am uitat nici pe Vlad, cred ca ti-a fost un adevarat sprijin !
Cu multa simpatie,
Mihaela

Buna Codruta
Ma bucur din tot sufletul pentru ceea ce ti se intimpla.. chiar meriti asta :)
Am citit articolul tau si mi-au trecut prin fata ochilor o gramada de imagini… mailuri date tie ca nu stiam cum se framanta painea, raspunsuri cu posturi pe youtube, atelierele din Bucuresti, diminetile in care ma trezeam cu gandul sa vad pe blog daca nu ai mai postat vreo reteta noua .. a fost frumos.
Sunt sigura insa ca de acum inainte va fi la fel de frumos, pentru ca “povestea merge mai departe”
Si poti fi sigura ca, daca ajung in Timisoara, am sa vin la brutaria ta sa te vad in actiune.
Toate bune in continuare si… cand ai timp, poate ne mai dai de veste despre tine si painicile pe care le faci :)

felicitari, codruta! imi umpli inima de cate ori citesc cum iti urmezi visul. esti tare curajoasa si pasionata. sper ca undeva in viitor sa te gandesti la un memoriu, pentru ca esti un adevarat model pentru toti tinerii de azi care nu mai viseaza la nimic. desi improbabil, sper sa reusim, eu si fiica mea, sa ajungem la tine intr-o zi. e micuta inca, dar o sa-i spun povestea ta cand e gata sa inteleaga. iti multumesc pentru maia, pentru sprijin, si pentru povesti. te pup.

Hi Codruta,
F E L I C I T A R I !!!!
I-ti doresc sa ai mult succes si multi clienti.
Datorita tie ma scol in fiecare sambata dimineata bucuros pt ca trebuie sa bag paine in cuptor.
Si familia mea este bucuroasa datorita mirosului din casa si a gustulul painii care iese dupa acea din cuptor.
Mi-ar fi placut sa fiu in Romania cand ai sa deschizi brutaria, sper ca o sa te vizitez in una din zile.
Shalom din Israel,
Richard

Buna Codruta,
Eu am fost pana de curand o admiratoare din umbra, dar asemenea vesti bune impartasite de tine m-au facut sa ies la lumina blogului.
Ma bucur foarte mult pentru tine, sa iti fie drumul casatoriei alaturi de Vlad usor si fericit! Sa aveti cale deschisa si luminata in tot ce intreprindreti impreuna- o brutarie, un copil sau mai multi :), o casa!
Inspirata de pasiunea ta pentru paine m-am apucat de facut paine cu maia si sunt atat de fericita in bucatarie cand stau pe langa ea, cum nu as fi crezut vreodata.

Din toata inima iti multumesc pentru inspiratie!
Cu drag,
Simina

Buna Codruta,
Felicitari pentru brutarie si visul implinit.
Nu te cunosc, nu ti-am scris nicio data, doar am citit blogul tau, in mare parte si m-a cucerit din prima si sper ca in cateva zile sa am si eu succes cu prima mea paine cu maia. Iti multumesc pentru toate informatiile impartasite cu noi si pentru toate indicatiile si retetele de paine minunate.
Sper sa ajung vreodata in timisoara si sa te cunosc!
Multa bafta! Te pup.
Aurora

Codru de Paine va magnetiza simturile oamenilor in cautare de paine adevarata, facuta cu rabdare si pasiune! Mult succes si la binele care il daruiesti, sa primesti numai bine!

Ai uitat sa mentionezi cel mai important ingredient pe care il pui in paine … dragostea
Felicitari. Si iti urez ca si peste cativa ani sa ai aceeasi pasiune pt panie.

Codruta, drumul tau inspira, incurajeaza enorm. Forta cu care te daruiesti, ma face sa cred ca oricat de jos cazi, ai puterea sa te ridici. De cate ori fac aluatul cu mana mea, organismul asta viu ma face sa uit de probleme atunci cand ma simt descurajata si cazuta. Pot sa inteleg ce simti cand vezi ce “vraji” reusesti cu mana ta, e o senzatie pe care cu greu o intelegi daca nu o experimentezi.
Admin sincer ce faci, deschiderea ta si daruirea pe care o ai. Nu am reusit sa fac paine cu maia, nu am avut rabdare sa o astept, desi am urmarit mult timp sfaturile tale :) Nu-i bai, o sa mai incerc. Evident, cand voi trece prin Timisoara, voi veni la brutaria ta sa ma bucur de intalnirea cu tine si de painea pe care o faci.
Nu stiu ce sa iti transmit, ca ma emotioneaza mult povestea ta. Poate doar sa iti spun, ca de cate ori fac aluaturi de casa, de cate ori vorbesc cu cineva despre aluaturi si paine, ma gandesc la tine si vorbesc despre tine, ce faci si unde esti, despre drumul tau, ca altfel nu pot.
O sa am mereu ceva de povestit mai departe despre tine. Iti multumesc pentru faptul ca impartasesti cu noi experientele si gandurile tale.
Mult succes Codruta si sa ai multi pofticiosi in brutarie :)

Felicitari, Codruta, pentru ambele realizari din sfera personala, dar si pentru acest blog care cred ca e cea mai mareata realizare a ta. Ai pornit o Revolutie si multora din noi ne-ai schimbat viata. Eu fac paine in fiecare zi, sora mea face la fel, si spun mai departe altora in speranta sa ii conving sa faca si ei paine cu maia. Ma bucur ca ai dezvaluit in sfarsit adresa brutariei, asteptam cu nerabdare, dar de data asta cuminte, sa faci anuntul. Zilele urmatoare te voi vizita negresit.

Buna seara,

Îți scriu pentru prima data, deși am citit mare parte din articolele tale, am pritocit o maia, si am făcut o pâine urmandu-ti pașii si sfaturile. Inmiresmata, sfanta si nobila indeletnicire. Mult succes!

Felicitari , Codruta , pentru ce ai realizat pana acum si mult succes pentru viitor.
Ma bucur mult pentru tine ca ai alaturi un OM care te sustine neconditionat in ceea ce faci .
Unele cunostinte, cand le povestesc cum plamadesc painea cu maia , zic ca am luat-o razna , dar amutesc atunci cand gusta din ea .Incet , incet sper ca se va schimba modul acesta de a gandi despre cei care fac paine cu maia , crescand interesul populatiei fata de painea sanatoasa si de foarte buna calitate.Si asta se va intampla sigur dupa inaugurarea brutariei Codru de paine .
Iti urez ca proiectul tau sa fie un mare succes , sa depaseasca orice asteptare .O meriti pentru ca painea ta este facuta cu mult suflet .
Cu mult respect pentru o persoana deosebita,
Adriana C

Cu siguranta esti un model pentru foarte multi dintre noi! Numarul celor care te aprecieaza este in continua crestere. Personal iti sunt recunoscatoare pentru fiecare paine facuta! Iti multumesc inca o data pentru tot ceea ce imparti cu noi. Este lesne de inteles cat efort ai depus si depui in continuare. Stiu ca va fi greu sa mai postezi si pe blog, dar sper sa o mai poti face din cand in cand…pentru cei mai de departe dintre noi ar fi ca si cum am pasi in brutaria ta! Ganduri bune pentru un om bun si mult succes in continuare!

Cum comentam si pe Face, ma inclin in fata parintilor si bunilor tai pentru omul pe care l-au adus pe lume. Inseamna ca inca nu suntem pierduti de tot. Si, ce-i tare reconfortant si îmbucurător, ca sa nu spun, de-a dreptul sanatos, pentru natie, este faptul ca vei aduce pe lume, la un moment dat, un/o ”aluat” la fel de pretios ca si ”maiaua”. Scuze pentru comparatie, dar conotatia este cat se poate de sanatoasa in viziunea mea.
cu drag

Proud of you, thrilled for you, I hope you allow me to have the number 2 position in your fan list – I let Vlad be number one.. ;-)

I know you are overly busy, so let me just say I’m following you every step of your journey and rooting for your success!!!!

(you look superb on TV!)

Ce mult ma bucura fericirea si implinirea ta! Urmatorul pas va va intregi viata: un prim ingeras de la Domnul! Te mai asteptam in Bucuresti, cu un nou atelier, bineinteles dupa ce activitatea brutariei isi va gasi ritmul.
Iti doresc sa gasesti in suflet puterea de a merge cu incredere in aceasta viata.
Cu drag, Vali

Draga “Codru” te-am gasit doar anul acesta, dar am invatat foarte multe de la tine.Desi as putea sa-ti fiu mai mult decat mama(dar nu-ti spun varsta),e clar ca putem invata oricand si oricat.Pentru tot ce simti cand scrii si pentru tot efortul tau daruit internautilor te admir si te iubesc.Te felicit pentru toate evenimentele fericite de anul acestasi vreau neaperat sa fiu prezenta la inaugurare.Poate reusesc sa-ti fac o vizita si pana atunci.Multa fericire!

Felicitari codrule… pot sa ma mandresc ca sunt printre primii cititori ai blogului tau si mereu m-a fascinat dorinta ta pentru painea artisanala.chiar daca nu am mai scris de mult sa nu crezi ca nu ti-am urmarit parcursul. Ai progresat enorm. Le-am aratat colegilor mei nemti blogul si au ramas masca:)) ai harul asta in sange! Bafta multa cu brutaria. La anul vin in vizita cu siguranta la tine.
Succes,
Iulian Petrache, Baker Chef Amadeus Royal!

Felicitari Codruta,

Era si vreamea sa vii cu aceasta veste, este un bussines, care va avea succes, vei vedea…in ziua de azi merg afacerile care se adreseaza oamenilor bogati(este chiar ce deschizi tu) si oamenilor saraci (vezi second hand-urile) care au mare, mare succes, pentru ca din pacate in RO majoritarii ori sunt bogati ori saraci, patura de mijloc este foarte mica.

Mult succes, si cu siguranta voi trece si eu la magazinul tau sa cumpar produse…din cand in cand…dupa buget:))

Angela

In februarie am obtinut maiaua conform sfaturilor tale si de atunci, in fiecare sambata, fac 4-6 paini, cat sa ne ajunga o saptamana. Piticul asteapta mereu cu nerabdare sa se raceasca painea proaspat scoasa din cuptor, pentru a o musca cu pofta, iar sotul imi spune de fiecare data ca painea iese din ce in ce mai buna. Si de fiecare data ma gandesc la tine, la pasiunea cu care ai povestit pe blog despre painea cu maia si iti multumesc in gand pentru ca m-ai inspirat si m-ai convins sa incerc si eu.
M-am bucurat enorm cand am citit pe FB despre brutarie si mi-am spus in gand ca la primul drum la Timisoara vom trece sa te vizitam.
Felicitari pentru casatorie, felicitari pentru omul bun pe care il ai mereu langa tine, felicitari pentru ca ai reusit sa-ti implinesti un vis! Mult succes in continuare si toate cele bune!
Cu drag
Cristina

Felicitari pentru implinirea visului si multumim pentru universul in care ne-ai introdus. Multumita pasiunii tale si celor descoperite de tine si in tine, am primit curaj pentru a explora dragostea noastra pentru paine si de a ne bucura de atingerea, mirosul si gustul aluatului… Te vizitam negresit cand ajungem la Timisoara! Mult succes, Doamne ajuta!

Buna,
Azi intentionam sa fac iarasi paine, din pacate reteta nu mai este publica, iar eu nu nu mi-am notat-o :((. E o chestie temporara ori inchizi accesul publicului definitiv?

Am fost ieri, 31 iulie, 18:55 :), cu apa-n gura, toti 4 (doi adulti si doi copii), gata sa cumparam (si sa mancam) ceva. Din cate am vazut, nu e gata. Ai vreo estimare “cat de cat” in legatura cu deschiderea oficiala si programul de lucru? Nu de alta, dar ne e foame :).

Felicitari! Eram convins ca asta ai de gand, bravo! Sper sa ajung prin Timisoara, n-am mai fost de ani buni, iti fac o vizita negresit. Nu vreau sa ma lungesc, ma asteapta ceva aluat sa-l pun in forme, doar iti mai zic ‘multumesc’.
Succes!

Felicitari Codruta si multa bafta!!!!
De cand iti citesc blogul respir doar paine. Saptaman trecuta, datorita unor evenimente, am avut restrictie sa mai fac paine pentru
a nu incurca lucrurile in bucatarie. Vreau sa iti zic ca a fost cea mai trista saptama a mea.
Ca sa recuperez fac paine in fiecare zi.

Felicitari!!!Ma bucur mult pentru realizare. Mi-as dori sa ajung in Tm sa te vizitez. Succes in continuare!!
Astept reteta de paine fara gluten:)

Codruta, nu te cunosc indeajuns de bine, am intrat doar de cateva ori la tine pe blog, suficient insa sa-mi dau seama ce suflet ales esti! M-ai emotionat si mi-ai dat curaj! Curaj sa-mi urmez si eu visul, orice-ar fi! Mi-au dat lacrimile!
Iti multumesc!
Vei scrie istorie, Codruta!

Felicitari pentru ceea ce faci ,sper sa iti mearga toate din plin!
La capitolul comunicare,insa, ai ramas datoare (sper sa fie din cauza ca esti foarte ocupata)!
Multe intrebari fara raspuns in ultimele luni,iar e-mail-ul probabil ca nici macar nu il verifici…
Mult succes in continuare!

Ce frumos spui: “Iubesc oamenii, iubesc tara mea, si mai mult, iubesc orasul in care m-am nascut si in care vietuiesc. Nu sunt oarba la defectele lui si ma doare ca e ramas in urma la multe capitole, dar asa cum e, urat frumos bun si rau, mi-e prins in suflet pe viata. Port Timisoara in mine, oriunde ma aflu, si cat voi trai, aici e casa mea. Poate nu intamplator pentru jurnalul meu de brutar amator, in Timisoara astazi nu exista inca nici o brutarie artizanala de paine cu maia.” Si eu o port in suflet….Are un loc in care s-a cuibarit bine:)
Si eu fac paine acasa din 2009. E incomparabil mai buna ca cea de la brutariile de prin Resita. Cand e prospata, aromata… Ce mai, se merita sa fac , si numai pt asta. La inceput aveam un cuptor de paine, dar cand dupa 2 ani s-a stricat paleta de invarteala, am trecut la varianta de preparare manuala, uneori o mai coceam in aparat, dar mai des la cuptorul aragazului. Nu am cuptor de paine in curte, desi mi-as fi dorit sa fac unul… Am facut si eu paine cu maia: un deliciu! Poate reincep…
Bravo! Felicitari , Codruta! Bafta cu “Codru de paine”, as dori si eu sa fac asa ceva pe aici, caci e asa de frumos sa “bucataresc”, sa simt faina… A fost greu? Cred ca da. Cand vin la Timisoara te voi vizita!
Iubesc natura, imi plac produsele naturale, preparatele traditionale si nu numai :)
Cu prietenie, Angela. https://www.facebook.com/ARG12345 si aici: https://plus.google.com/113175918790725848942/posts/SsVAndEDiaL , adica pe google+ (poate ai o pagina? )
Salutari cu drag!

Am citit povestea ta si imi venea miros de paine. Mi se pare ceva nobil, ca si cum ai hrani pe toata lumea. Poti foarte bine sa te dedici si scrisului, parca se deruleaza un film cand scri. pana se coace painea, scrie. iti doresc succes si putere de munca si ii invidiez pe cei din Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *