Categories
alte cateva povestiri fara retete - no recipes

croissants (partea a II-a) – Proiect in desfasurare

Croissants cu maia – Sourdough Croissants

Inca in faza de teaser pentru voi, si de test pentru mine… Nu va amagesc, va veni si vremea retetei, dar inainte de a o publica, vreau sa mai experimentez putin… asa ca… aveti rabdare cu mine, ca veti primi lucruri bune. Pentru moment va ofer cateva poze din tura a doua de croissants.
Pofta buna, dragi prieteni!

 

17 replies on “croissants (partea a II-a) – Proiect in desfasurare”

Mmm… ce pofta mi-ai facut.
Am facut si eu odata mucenici cu un aluat asa mai delicat, (bine, nu se compara cu corurile astea…) au fost buni, dar nu erea o reteta asa de reusita si nu am mai experimentat.
Asteptam reteta.

Salome, a big thank you! I admire every one of those talented bakers, and it’s a joy to find myself among them! It looks like we have the same taste, cause your selections are very close to what I would select. With all those beautiful breads out there, it’s hard to pick just a few, so I really appreciate that you included my among your favorites.
codruta

si eu sunt curioasa de reteta

am mai gasit cate ceva pe net insa sunt curioasa sa aflu si versiunea ta

ce fel de maia folosesti pt croissante?

eu le voi face in premiera in WE asta cu o maia din secara cu 100% hidratare

sa vedem ce-o iesi…

stie careva de unde am putea cumpara croissante sourdough in Londra (sau Romania) ? :)

multumesc

am facut azi croissantele:
-ca plusuri => gustul a fost demential, untul se simtea din plin;
-ca minusuri =>nu prea au crescut si s-au crapat la copt;

insa perseverez si or sa iasa…

te astept si pe tine cu reteta ta :)

Codruta si noi te rugam sa ne dai reteta ca nu mai merge asa ,o data pe saptamana fiul meu doreste “susan” la gradi(da,da ..vine de la croissant in limba lor) pe care le-a tot vazut la ceilalti.I-am tot cumparat din magazin dar nu pot sa nu ma gandesc cum vor fi cei facuti de tine.Trebuie sa incerc si eu…ma gandeam sa ii fac cu aluat de cozonac pana reusesti tu sa pui reteta,dar intre timp…te mai rugam o data,multumim.

Hellou:),
Weekendul acesta, dupa documentari pe site-uri romanesti si straine, am incercat o reteta de croissant:). Sincer..am cam avut emotii pentru ca mi se pareau dificil de facut. Pana la urma nu a fost asa de greu:) si mi s-a parut o experienta f interesanta. Desi asteptarile mele pentru prima incercare au fost destul de reduse, croissantele au iesit comestibile:). Evident ca e mult loc de mai bine, dar cred ca o mai buna calitate o sa vina odata cu exercitiul:).
In realizarea croissant-elor m-am inspirat din urmatoarele site-uri:
– pentru reteta: http://www.thefreshloaf.com/node/23342/croissant-sourdough-starter-txfarmer-vs-tx-summer
– pentru tehnica de lucru: http://www.finecooking.com/recipes/classic-croissants.aspx , http://www.youtube.com/watch?v=vMfZBFQQ_es&noredirect=1, http://www.weekendbakery.com/posts/wkb-2012-croissant-making-log/
Suplimentar, fata de “dotarea” obisnuita pentru paine, am avut nevoie de:
– linear de scoala
– cutit rotund pentru taiat pizza (a se vedea in videos-uri de ce..)
– familie si prieteni amatori de croissante :), astfel incat silueta patiserului sa nu aiba prea mult de suferit;). Dintr-o portie ies cam 24 de croissante. Vestea buna este ca ele pot fi congelate imediat dupa formare, iar ulterior dezghetate in frigider, puse la dospit 3-4 ore si coapte la cuptor.
Codruta, in masura in care iti permite timpul, astept cu drag reteta ta, care sunt sigura ca va excelenta!
Happy baking everybody!
A:)
ps: am pus cateva poze aici: https://plus.google.com/u/0/photos/108148169624769520549/albums/5807013055161705441 . Au iesit mini-croissante, la jumatate din dimensiunea obisnuita, dintr-o eroare de intindere a aluatului. Pentru calitatea retetei certifica pozele de pe site-ul cu reteta:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *